Jump to content

fre3ke

Members
 • Posts

  1,637
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About fre3ke

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Inderdaad, als ik meer achter de desktop zit zal ik waarschijnlijk weer posten. Dat is wel einde seizoen .
 2. fre3ke

  Pompoen 2022

  @Patrijs, je bedoelt de soort 'pompoenplanten' uit je blog? Die zet ik ook altijd 😉 (serieus, de soort staat er niet in). Edit: ik zit nog na te schudden van het lachen.
 3. fre3ke

  Pompoen 2022

  Hier is de Sweet Mama al verder. Was vorig jaar ook, toen kon ik al in augustus oogsten. En er komen mega veel vruchten aan. En ook de Napoli begint goed vrucht te zetten. Deze is 20 cm. De Yukeshegou is trager. Dit is de enige vrucht tot nu toe. Formaat baseball. De Long Island Cheese heb ik op een andere plek gezet en hij knapt nu op, ik hoop dat hij nog een spurt gaat maken.
 4. Een halve kuub gezeefde compost gehaald en over de tuin verdeeld. Donderdag komt er regen, ik hoop genoeg om het te doorweken want het is zulk droog spul. Daarna ga ik nog paardenmest halen voor de droge periode. En dan niets meer deze zomer. Iedere ochtend gooi ik 10 liter water bij iedere pompoenplant die het blad laat hangen. Dus ook vandaag weer.
 5. @rorror, je hebt gelijk, die meldingen krijg ik inderdaad. Ik dacht alleen bij posts, maar bij blogs blijkbaar ook, ik heb het even gecheckt. Maar ik was met een lange edit bezig. En die worden niet opgeslagen. In ieder geval ben ik die twee keer kwijtgeraakt. Omdat de verbinding op mijn mobiel soms wegvalt, had ik voor de zekerheid het blog tussentijds opgeslagen, door het te publiceren met een toekomstige datum. Daarna deed ik dus een edit. Ik wilde weer tussentijds opslaan door te publiceren. Maar er moest eerst een categorie worden toegekend ( raar, want die had ik de eerste keer al toegekend maar misschien per ongeluk het veld nieuwe categorie aangetikt?). Toen klikte ik per ongeluk op home en was de edit weg. De foto's waren wel geüpload, dus de volgende dag wilde ik die dan opnieuw in de tekst plaatsen met weinig tekst ertussen. Na een half uur tikte ik per ongeluk op de zwarte balk en was alles weer weg.
 6. Heb je wel glas? Of, heb je uitgezocht waar glas te krijgen is en tegen welke prijs? Als er geen glas bij zit, zou ik er niet aan beginnen.
 7. Ik heb een Orange Candy buiten plat op de grond groeien. Ik heb hem vroeg getopt, hij heeft 6 scheuten. Aan de scheuten komen nu zijscheuten met vrouwelijke bloemen. Ik heb er ééntje niet getopt en nu zit er al een tweede vrouwelijke bloem aan. Zal ik eerst kijken welke van de twee bevrucht is, voordat ik iets verwijder? Of kan ik ze allebei laten zitten en twee meloenen aan één zijscheut laten groeien? @sluipwesp dank voor je uitleg eerder, daar heb ik veel aan gehad.
 8. Nee, daar staan ze helemaal niet om bekend (behalve bij jou dus 🙂). Maar het is iig duidelijk dat het aan deze Shishito-zaadjes ligt, ik heb inderdaad jouw zaad gebruikt. En dat het vorig jaar aan de Padron zaden heeft gelegen. Mysterie opgelost.
 9. @Frans, wat zonde van die berg prachtige komkommers. Kun je daar niets mee? Mai maakt er soep van, geloof ik. Van de pitten kun je een soort melk maken, schijnt. En anders misschien de lokale kinderboerderij blij maken?
 10. fre3ke

  3-7-2022

  De foto van de stokroos is prachtig. En mooie maaltijden weer. Maar ik begrijp de Amsterdamse Bak niet. Zit het zaad in die stengels?
 11. @Mellie, toen ik afgelopen winter bij Westlandpeppers bestelde, zat daar ook Shishito bij. Die waren groen en niet heet. Qua hitte een beetje als Padron. Het is wel raar dat deze heet zijn. Jij laat ze dus rood worden. Op zich houd ik wel van groene peper, ik blijf deze voorlopig groen gebruiken, de rest zal vanzelf wel rood worden want ik gebruik niet zo veel peper en er hangen een paar in. Ben op zich wel blij dat ik al verse peper heb van de tuin. 👍
 12. Er zijn maar weinig planten die genoeg hebben aan een laag grond van 20 cm. Salie doet het dan een tijdje goed, en sterft. Bij de rozemarijn verwacht ik hetzelfde. De peterselie is volgens mij gewoon uitgebloeid. Thijm houdt het wel uit, ik heb hem ook jaren in een vrij ondiepe pot gehouden. Wel ieder voorjaar takken- en wortelsnoei uitgevoerd. Dus dat zou je kunnen proberen. En misschien wat eetbare viooltjes toevoegen? Staat de bak op het zuiden?
 13. Wat jammer dat de erwten en peulen zijn mislukt. Je had consumptie aardappelen in de grond gezet, toch? Is dat niet de reden dat ze niet goed gaan? Okra heb ik één keer gezet, van een zaadje uit een gekochte vrucht. Hij stond op de warmste plek maar deed het toch niet goed. De enige vrucht was heel vezelig. Ik ben dol op okra maar ik teel het niet meer zelf. Misschien lukt het in je kas wel.
 14. Helaas, ik stop even met het blog. De reden is een combinatie van mijn eigen onhandigheid en de technische werking van de blogs. Het is al een paar keer gebeurd dat ik tijdens het plaatsen van foto's in de tekst (waarbij je veel moet scrollen) per ongeluk op de zwarte balk tik, of op de groene bovenaan. De browser gaat naar een andere pagina en alle tekst is weg. Of ik probeer tussentijds op te slaan, maar heb geen categorie ingevuld waardoor er niet wordt opgeslagen, en ik heb alweer doorgeklikt. Ik heb een goede tolerantie voor dit soort pech, maar de balans van tijdsinvestering naar resultaat is inmiddels te ongunstig. Als ik meer achter de desktop zit, ga ik wel verder. En ik post gewoon verder in de verschillende topics.
×
×
 • Create New...