Jump to content

heidike_90

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  vosselaar
 1. van de citroenkomkommer heb ik enkele zaden maar niet veel . Ik kan er wel een deel missen . ik heb nog geen knollen van de egyptische ui maar heb hem zelf wel staan . In de zomer gaat hij normaal weer bloeien en dan kan ik eventueel wat knollen geven als je er dan nog zoekt .
 2. Ik ga dit jaar tomaat teton de venus , yellow pearshaped en oxheart pink proberen . Geen idee of deze gaan opkomen . sommige zaden zijn al enorm oud dus niet alles komt nog op . Ik begin nogal goed op tijd en als het dan niet opkomt , heb ik nog tijd genoeg om een andere soort te proberen . Ik heb tomatenzaden genoeg
 3. Graag zou ik volgend seizoen de sponskomkommer proberen . Aangezien ik al mijn zaden al besteld heb tijdens de velt-zadenactie heb ik niets anders meer nodig dan enkel deze . Nu vroeg ik me af of er iemand interesse had om met mij te ruilen voor enkel zaden ? Ik vind het nogal stom om voor 1 pakje een bestelling te plaatsen .
 4. Lijkt er inderdaad erg op . Vreemd want heb hier geen zaadjes van dus geen idee hoe hij in mijn tuin komt .
 5. Blij dat ik ben , ontzettend blij ! Want de eerste pompoenen komen aan mijn wedstrijdpompoenen . Ik was al blij om een bevruchte bloem gevonden te hebben . Maar tot mijn verbazing vond ik vandaag meerdere vruchtjes , die na de bloem hard bleven . Dit wil toch meestal zeggen dat ze bevrucht is ? Ik had mezelf voorgehouden niet teleurgesteld te zijn als het niet zou lukken . Maar zou blij zijn als ik een grote vrucht kon oogsten ! Als al die vruchtjes nu nog pompoenen zouden worden zou ik dus heel tevreden zijn . De andere pompoenen doen het stekend . Alleen is me de vraag wanneer ik ze net kan oogsten . Meestal laat ik ze hangen tot oktober . sommige stammen aan de pompoen beginnen geel te kleuren . Kan iemand me misschien daarmee helpen ? En dan hebben we nog een buitenbeentje . Mijn zoontje had er geplant . Ik weet niet meer juist welke soort . Hij had van mij twee zaadjes gekregen een van de neon f1 en een zaadje van de yugoslavian finger fruit whiteskin . Die tweede stel ik uit aangezien het een oranje soort is en geen witte . Misschien een neon f1 maar vind het raar dat hij gedeeltelijk groen blijft . Misschien kruisbestuiving ? Het is ook het eerste jaar dat ik artisjok zet . Ik ben zo verzot op de bloem die uit deze groente komt . Ik kan er uren naar kijken . Hopelijk komt deze ook in bloei . Er is nog maar een artisjok aangekomen aangezien de plant niet veel plaats heeft door de pompoen ( die bijna heel de tuin in beslag neemt ). Volgend jaar meer rekening mee houden . Ook heb ik in april asperges gezet . In het begin had ik een beetje schrik omdat het zo lang duurde voor ze opkwamen . Nu op de moment doen ze het allemaal goed . En ze beginnen precies ook een pak dikker te worden .
 6. heidike_90

  pompoenen

  Hier even nog eens een update van onze moestuin . De pompoenen doen enorm hun best en hebben al een 6 tal vruchten . Met nog heel wat vrouwelijke bloemen onderweg . De wedstrijdpompoen doet het net iets minder . Hij groeit enorm goed maar nog geen vruchtje aan te zien . Wel al mannelijke bloemen maar nog geen enkel vrouwtje . Ik hoop dat er snel verandering in komt . Ach... het was dan ook maar een probeersel . Zo zag de wedstrijdpompoen er een maand geleden uit : En zo ziet hij er nu uit ! Dus qua groei geen klagen !! De andere pompoenen die ik heb gekocht in het tuincenter doen het uitstekend . En ze worden druk bezocht door de bijtjes . Een keer per maand ( ongeveer misschien iets meer ) voeg ik compost toe aan de pompoenen waardoor ze het naar mijn zeggen beter doen dan in onze vorige tuin . zo zien de planten er nu uit : En enkele vruchtjes die er nu aanhangen . Ik heb foto's toegevoegd van een 2tal vruchten maar er hangen er al meer aan . Het is ook het eerste jaar dat ik artisjok zet . En mijn schoonmoeder heeft mij zonder het weet overhaalt om deze te zetten . We kwamen ooit eens bij haar aan toen ze een twee tal artisjokken op een schaaltje had liggen . Toen ik vroeg waarom dat was , zei ze mij dat ze dat deed voor de bloem die eruit kwam . Ik wist tot toen niet dat daar een bloem uitkwam als je hem liet drogen . Ik dus vol nieuwsgierigheid op het internet op zoek gegaan . En al met de eerste seconde dat ik hem zag , was ik meteen verkocht ! Voor mij dus ook elk seizoen weer opnieuw artisjokken in de moestuin . Niet om op te eten ( want ik lust dat niet denk ik ) maar om er gewoon een bloem uit te laten groeien . Natuurlijk wil ik eerst afwachten of hij het in de tuin wel heel goed doet . Maar op de moment geen klagen want er is een eerste vrucht onderweg . Vele zullen er dit jaar niet aankomen omdat de pompoen zowat heel zijn plaats heeft ingenomen . Volgend jaar maar verder uit elkaar zetten .
 7. Ik wilde beginnen met 1tje daarna kan ik nog zien . 1 of 2 meer niet . Waarom die twee buizen bij je planten en waarom die muts over die vrouwelijke bloem ?
 8. oef.... dus het zou nog lukken ?
 9. Dit jaar heb ik voor het eerst een reuze pompoen gezet . Heb een zaadje geplant in de moestuin midden mei ( toen ik zeker wist dat het niet meer ging vriezen ) . Nu kwam mijn papa naar het verjaardagsfeest van mijn zoontje en vertelde die dat ik mijn plantje te laat heb gezaaid . En er waarschijnlijk geen hele grote pompoen meer zullen aankomen . Wat denken jullie ? Hoe groot zijn jullie reuze pompoenen op de moment ?
 10. geen andijvie zaadjes . We doen het met het geen we al hebben . wie weet volgend jaar !
 11. dankjewel speet ! Ik plant er morgen mijn sla uit en zet de worteltjes er dan naast of er voor .
 12. Ik vroeg me af of ik iets kon planten onder onze bonen . Ik wil graag zo veel mogelijk kunnen planten en dacht misschien daarom wat onder de bonen te planten . Misschien wortelen of sla ? Hebben jullie daar ervaring mee ?
 13. dankjewel lowie ! nu is alles duidelijk .
 14. ow dan heb ik mij helemaal verkeerd laten informeren . Ik had het namelijk gelezen in het boek van Wim Lybaert maar dan is het me niet helemaal duidelijk geweest . In zijn boek staat het zo : bedek met 5 tot 7 cm grond en vul tijdens de zomer geleidelijk verder tot je weer op het niveau van je tuin zit . tot hoe diep moet ik dan het zand er weer afhalen ?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...