Jump to content

Cedric

Members
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Brugge
 1. Hallo ik een 3 vragen over 3 verschillende planten: Dit is een hybride plant met een soort van gele vlekken. Is dit een ziekte of een stof tekort ? Ik heb een stuk of 4-5 planten die krullende bladeren hebben , weet iemand wat dit is ? Dit is een niet-hybride plant met bruine vlekken op sommige bladeren, Is dit de tomatenziekte of iets anders ? Ter info: alle planten staan in open lucht.
 2. Bedankt voor de info frans maar ookal hebben ze geen wortels, gaan dan de bladeren niets doen? Ik dacht dat bladeren het belangrijkste doen ? Ik moet de hoofdrank even op het gras laten doen omdat de eerste pompoen maar daar komt.
 3. Ik kweek een atlantic giant met een pit die ik van een vriend gekregen heb van een pompoen van 496.6 kilo dit is de plant en ik heb erbij getekend hoe groot ik de plant wil doen en waar. is dit goed of heeft er iemand tips ?
 4. Dat is leuk om te horen ( ik heb hetzelfde probleem alleen komen er wel aan de zijstengel maar niet hoofdstengel)
 5. Cedric

  atlantic giant

  ik denk dat hij geen virus heeft want de hoofdstengel is al over de 3 meter en de langste zijstengel 1.2 meter ongeveer, nu groeit er bijna aan elke zijstengel een goeie pompoen en aan de hoofdstengel nog niets te zien maar hij heeft al 2 heel kleine gehad aan de hoofdstengel die nooit groter zijn geweest dan 1 mm en afrottenden, zal hij nog een goeie pompoen doen aan de hoofdstengel zoals de zijstengels doen of toch een aan de zijstengel?
 6. Volgens mij niet maar ik heb het nog niet geprobeerd. Je kan het eens proberen en zien als de courgette over enkele dagen dan begint te groeien. Als het niet lukt heb je geen courgette maar wel meer ervaring
 7. Ik weet niet als je bedoeld als de mannen al 2 dagen geleden open zijn gegaan of over 2 dagen gaan openen maar ik weet zeker dat voor de bloem is opengegaan het zeker niet lukt maar erachter weet ik niet 1 dag maar zeker geen 2 dagen. Meschien kan je eens proberen als de man 1 dag ervoor open is de hele bloem 1 dag in de frigo of diepvries te leggen ( ik wou dit ook eens proberen maar niet gedaan ) of het beste is volgend jaar minimum 3 planten zetten. Als je een pompoenplant hebt of een komkommer kan je ook hun mannelijke bloemen gebruiken. ( precies dezelfde smaak alleen de pitten kan je later niet meer gebruiken voor nieuwe planten maar dat is geen probleem
 8. Je ziet inderdaad duidelijk dat de hoofdstengel in 2 is gesplitst. Zelf weet ik hier geen antwoord op, meschien weet er iemand anders waarom dat komt en aan welke kant je de pompoen zou moeten doen.
 9. Cedric

  atlantic giant

  Kan een pompoenplant nog door die ziekte door leven of niet? Sinds zondag zijn er al 2 bladeren bij en de zijstengels beginnen ook te groeien.
 10. Cedric

  atlantic giant

  ik wist niet dat het ging hagelen:
 11. Cedric

  atlantic giant

  Hallo, ik heb een atlantic giant met 9 bladeren op de hoofdstengel die 4 vreemde zaken heeft - blad1, 2, 3 en 4 beginnen af te sterven zoals op het einde van het pompoenseizoen - blad 7,8 en 9 hebben gele vlekken aan de uiteindes - er komen zijstengels maar blijven klein maar de mannelijke bloem van het blad vanonder groeit wel goed en zelf de 1ste bloem van de zijstengels is groter dan de zijstengels - blad 2 en 3 hadden elk in het begin 3 dagen de tijd nodig om van een blad met hoofdnerf van ongeveer 5 cm naar 29 te gaan en vanaf 4(sinds ik het buitenzet) groeit het evenveel in 2 weken. ik geef wekelijks sinds 3 weken geleden brandnetelgier 10 keer verdund achter die 10 keer verdunning en hij heeft maar 8 uur zon per dag maar hij is op weg naar een plek waar het 10 uur is. Weet iemand hoe het komt ? heeft hij kalkkorrels nodig of iets anders ? de plant blad 1 blad 3 blad 4 blad 7 en 8 zijstengels aan het begin van de plant nieuwste zijstengels
 12. Hallo, ik heb een giant pumpkin zoals vorig jaar en zijn eerste blad is op een bepaalde plek te groot geworden waardoor hij krom zit. is dit normaal 2 dagen geleden was hij nog normaal zoals op de foto en een vriend heeft er 4 en die heeft dat ook is dat normaal of is dat door het goede weer of iets anders ?
 13. mag je meer dan 200 meeldauwbladen van courgette's die bijna helemaal wit zijn op de composthoop smijten ?
 14. het lijkt een beetje op mijn piel de sapo
 15. van wie is hij groter ? ze lijken allebei 22.5 cm
×
×
 • Create New...