Jump to content

Lafenci

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Dronten Flevoland
 1. Dat van die zaaitray zou best eens kunnen. Het kluitje is cilindervormig en ongeveer 1,5x3 cm dus dat is bijna geen grond. Vorige week heb ik 1000kg compost besteld en over de tuin verdeeld. Dus dat gaat goedkomen. Nu maar afwachten wat het is en of ik het lust... (ben geen kool-liefhebber namelijk ) Bedankt Weknow!
 2. Haha! We zullen het dan maar aankijken. Ze zijn er gisteren of vandaag ingezet, dus of het te kort aan voeding nog steeds geldt? Wat kan ik bijvoorbeeld volgende week voor voeding geven, mocht het nodig zijn?
 3. Dat groeit goed dan! Bedankt! Moet dus lukken hier!
 4. Is er toevallig iemand die mij kan vertellen wat dit voor soort plantjes zijn?? Ze zijn door een medemoestuinierder in mijn moestuin geplant, maar ik weet niet door wie en wat dit is. Wel een leuke verrassing als je net 2 weken een moestuin hebt. En dus nog moet beginnen, zo laat in het seizoen. Haha
 5. Lafenci

  Wat is dit?

  Oke, zal ik doen. Ik wist niet van dit topic.
 6. Lafenci

  Wat is dit?

  Is er toevallig iemand die mij kan vertellen wat dit voor soort plantjes zijn?? Ze zijn door een medemoestuinierder in mijn moestuin geplant, maar ik weet niet door wie en wat dit is. Wel een leuke verrassing als je net 2 weken een moestuin hebt. En dus nog moet beginnen, zo laat in het seizoen. Haha
 7. Wat een leuke informatieve sites pippi! Bedankt!
 8. Dank je! Compost is ondertussen besteld!
 9. Oke, bedankt! Hier kan ik mee aan de slag.
 10. Ik heb sinds een week een moestuin op het volkstuinterrein. Mijn moestuin is 106,5m2. Ik woon in flevoland dus ik zit op klei-grond. Ik hoorde dat de vorige moestuinierder deze tuin alleen met kunstmatige mest bemestte en dat deze grond uitgeput is. Hoe krijg ik deze uitgeputte klei-grond weer tot goede groeizame grond? En wat is klei-grond precies voor grondsoort? Kalkrijk, zuur, basisch? (Mijn schoonvader zegt dat de bovenste meter zuur is en pas daaronder kalkrijk ) Vandaar mijn vraag. (Op de een of andere manier vind ik 'bodems' ingewikkeld.)
 11. Ik heb verschillende soorten frambozen en bramen gekocht. Deze wil ik in mijn moestuin planten. Maar hoe pak ik dit het beste aan? Ik woon namelijk op klei-grond in flevoland. In de moestuin die ik sinds een week heb, schijnt de grond niet veel voeding meer te hebben. De vorige moestuinierder gebruikte alleen kunstmatige mest. Nu weet ik dat frambozen en bramen graag zure grond hebben. Maar hoe krijg ik dat in deze best uitgeputte kleigrond? Alvast bedankt!
×
×
 • Create New...