Jump to content

Portugeesje

Members
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Portugeesje

 1. Mijn klimcourgette krijgt onder geel blad wat daarna verdort. De plant geeft veel vruchten en groeit snel. Hoe kan ik het vergelen van het blad stoppen?
 2. Waar ik woon is het niet zo warm. Graad of 25 in de zomer, in de winter 18/20 graden. Lijkt mij een goede temperatuur. Maar dan nog weet ik niet waarom dat blad geel is geworden......
 3. Framboos in volle grond geplant, blad wordtnu geel. Wat ligt dit aan? P.s. woon in Portugal met dagtemperatuur van 20 graden en nacht 14. Dus hier geen herfst
 4. Mijn 2 kuikens van 6 mnd hebben een poepkont sinds kort. Ze eten en drinken goed en actief zijn. Kan dit komen wanneer er te weinig zand/aarde in de ren ligt? Heb meer aarde in de ren gegooid. Misschien dat het helpt, zo niet wat kan ik doen?
 5. Wanneer ik het groenafval ingraaf, kan dan meteen daarop gezaaid worden of heeft het tijd nodig om te composteren?
 6. Vorige week blauwe bes geplant in pot in de turf. Nu krijgt het blad bruine vlekken en hier en daar wordt blad geel. Wat kunnen de oorzaken zijn?
 7. Gooien jullie wel eens het water va de gekookte eieren bij de paprika en peperplanten?
 8. 1 peperplant heeft voor een week of 2 bloemetjes, de andere planten niets. Komen er nog bloemen?
 9. De komkommerplant 7 dagen gekeden in de volle grond gezet, nieuw blad verlept en blijft klein. Waardoor komt dit?
 10. Wat is de oorzaak van de spikkels op de komkommerbladeren? Wat kan ik hieraan doen?
 11. Rupsen, moet je dagelijks met de hand verwijderen.
 12. Ik heb geen ruimte om die bak op de grond te plaatsen, wel op een verhoging.
 13. Omdat ik geen ruimte heb om de peulen op te binden, vraag ik mij af of ze niet gewoon in een bak kunnen die op een tafel staat zodat de planten gaan hangen?
 14. Welke bemesting heeft suikermais nodig NPK en wanneer moet ik de mais bemesten?
 15. Dank je wel voor je advies. De glazen potten zal ik vervangen door plastice potten todat de planten groot genoeg zijn.
 16. Soms wordt een sperciebonenplant aangevreten omdat het jonge plantjes zijn. Hoe groot moeten de plantjes zijn dat ze niet meer worden aangevreten? Ik heb over elk plantje een glazen pot gezet
 17. Dank voor je advies, maar hoe gaat de deno methode?
 18. Super, ben er jaloers op. Ik zaai de witlofzaden nu voor in de huiskamer, maar er komt niets op. Vorig jaar kiemde het zaad wel. Ik had ze ook voorgekiemd en het loof in een emmer geplant. Die groeiden daar erg goed. Daarna heb ik het loof eraf geknipt en de wortels in de emmer laten zitten. Kreeg toen wel witlof, zij het dat ik het niet heb afgedekt en de muizen er van hebben gegeten. Nu wil ik de zaden meteen in de emmer laten kiemen. Is dat misschien een goed idee? Hoor graag jouw advies van een ervaren witlofkweker
 19. Vorig jaar witlof gezaaid, maar dit jaar ben ik het aan het voorzaaien binnen, maar na 4 weken zie ik nog niets komen. Kiemen van witlof duurt volgens mij een week of 3-4, dus ik zou nu toch wel iets moeten gaan zien toch?
 20. Portugeesje

  Rucola

  De rucola groeit niet echt, zou dat komen omdat ze te dicht op elkaar is gezaaid?
 21. Klopt. Hoe kan Arubaantje vervangen worden door Portugeesje?
 22. Blad van 2 weken oude spercieboon krult om. Heeft geen luis en floreert in PortugalšŸ˜„
 23. Portugeesje

  Paardemest

  Kan ik paardemest door de potgrond mengen om de grond luchtiger te maken?
×
×
 • Create New...