Jump to content

Ossekop

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Ossekop

 1. hoi Frank,

   

  ik heb de boom al nu 3 jaar staan, hij was gewoon ontzettend ziek (schimmels) na het zwavelen ging hij spontaan in de bloei. Schimmel kan dus echt de bloei tegenhouden blijkt. We hebben een eventuele oorzaak gevonden inmiddels.

   

   

  wij hebben in de tuin een grote heg staan.

  Na wat navraag te hebben gedaan bij de buren bleek dat de heg (buxus) al meer dan 50 jaar oud was en dat zou volgens de buurman de lelijkheid verklaren.

   

  Zelf dacht ik het zal wel meevallen tot we begonnen met wegknippen van een aantal hele grote stammen van de heg. Toen we wat grote stammen weghaalden kwamen we dode takken en bladeren tegen,dode stammen, schimmels, erg veel vocht ,allerlei schadelijke insectennesten tegen en ik schrok er best van, tussenin groeide een klimop die de heg als het ware ook wat verstikte. De bladeren van de heg blijven de grond besmetten, die zien er heel erg ziek uit. (Dit is pas sinds laatste 2 jaar) nou ja je komt niet elke dag in het midden van een heg

   

  Dit komt niet ten goede voor mijn fruitbomen, naast het feit dat zo een diepgewortelde heg veel voedingstoffen wegneemt van de fruitbomen en andere planten lijkt me de schimmel ook niet bevordelijk dus hij gaat er helemaal uit Wordt dus een flinke klus. Plusminus 11 meter lang en min 1 meter breed

  Nabije buren hebben laatst ook een hele oude heg laten verwijderen, uiteindelijk wordt deze kaal wegens ouderdom volgens hun.

   

  Hopelijk komt het mijn fruitboompjes uiteindelijk ten goede en blijkt dat fruitbomen toch best wel sterke bomen zijn, ze kunnen best wat hebben. Alle bloesem is eruit inmiddels de boom zat werkelijk vol met bloesem.

   

  Groetjes

 2. Oh wat jammer, dan zal de vrucht wel makkelijker te herkennen zijn.

   

  Beetje moeilijk om de kennis te benaderen nu die in 'de hemel is' hij kende de soort zelf niet. Maar mocht het de opal of reine victoria zijn zou de anna spath een goede bestuiver zijn heb ik opgezocht deze bestuift deze beide soorten en blijft het toch een grote gok die ik toch uiteindelijk ga wagen want het zou jammer zijn om de boom te laten 'verpieteren'

   

  bedankt

 3. Hoi allemaal,

   

  Helaas geen bloesem gezien nog in dit jonge pruim boompje die ik gekregen heb van een kennis en die zelf niet wist welk soort het was. Nu ze wat gegroeit is wil ik toch graag wat kenmerken van de boom leren kennen zodat ik eventueel een bestuiver erbij kan zetten als dit nodig is.

   

  De boom groeit niet heel erg snel ik heb deze nu een jaar of 2-3 en nog geen enkele pruim of bloesem erin gezien.

  Wie herkent de boom??

  Erg bedankt alvast,

  groetjes Oss

   

  DSC002512401505718189.JPGDSC002474351505718211.JPGDSC002327341505718230.JPGDSC0026-270171505718248.JPG

 4. Bedankt voor uw reactie.

   

  Dit soort luis heb ik nog nooit gezien goh.

  De bladeren waren al 'bestaande bladeren' ik heb de boom zo gekocht met spikkels en al, zo kreeg ik deze aangeleverd tesaam met mijn alkmene die er overigens een stuk gezonder uitziet

  Ik weet dat de orange pippin niet de aller gemakkelijkste boom is ivm met ziekte gevoeligheid e.d, ik vind het wel een uitdaging.

   

  als bestrijden geen zin heeft ga ik dit ook niet doen maar ik zal alerter zijn in het voorjaar. En lieveheersbeestjes gaan lokken met o.a grote afrikaantjes.

   

  Groetjes

 5. Goede morgen mensen,

   

  Heeft iemand enig idee wat dit is op de foto. Dit is nu al de 2e keer dat ik er zo'n blad afhaal met deze 'bagger' de boom is nog jong en heb hem nog maar paar weekjes en ik vind de blaadjes er slecht uit zien zwarte spikkeltjes en gaatjes in het blad. Waarschijnlijk had de boom dit al toen ik hem al kocht maar hier ben ik niet zeker van. Iemand tips?

  DSC002275581505464043.JPG

   

  Groetjes Osse

 6. oh hartelijk dank voor jullie reacties.

   

  Ik had het nooit gezien, en inderdaad de bloei is uitgebleven in het voorjaar. De boom heeft erg veel geleden dus ben ik heel stiekem wel blij dat hij toch nog laat zien dat hij het nog wel gewoon doet. (Doe ik toch nog iets goed )En hopelijk bloeit hij in het volgend voorjaar nog na deze bloei.

   

  ik ga de bloesem verwijderen, nogmaals bedankt

 7. goede dag allemaal,

   

  Ik heb weer eens wat raars.

  ik heb een jaar of 3 geleden een appelboom gekregen waarvan ik niet weet welke soort het is. Hij heeft in het begin gebloeid en appeltjes gegeven, Het jaar erop niets. Geen bloesem geen appels. Ik dacht dat dit kwam omdat de appelboom een rustperiode nodig had. Vorig jaar had hij overal vlekken en plekken in de bladeren, zelfs bij nieuwe blaadjes die door kwamen. Dit jaar ook niets. Dus heb ik hem dit jaar preventief behandeld, (zwavel) en voedingstoffen gegegeven maar nu lijkt de boom van het padje af te zijn er komt bloesem aan de takken.

   

  wat kan ik het beste doen nu?

  Moet ik de bloesem verwijderen?DSC002057711504763646.JPGDSC002121111504763647.JPG

   

  Groetjes osse

×
×
 • Create New...