Jump to content

Amrutten

Members
 • Posts

  834
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid Limburg

Recent Profile Visitors

1,075 profile views
 1. Amrutten

  Verhuisd

  Inderdaad binnen de bebouwde kom. Tegenover staan flats, aan de achterkant loopt het spoor en daarachter is een industrieterrein.
 2. Trouwens, die Eustomas, das is niets geworden. Enkele plantjes zijn nog minimaal gegroeid en vonden het toen welletjes. Er is nog een stevig gesprek gevoerd, voordat men geherhuisvest werd op de composthoop. Ja zeg, ik blijft niet motiveren !
 3. Zoete aardappels. Ik heb het nu meerdere jaren geprobeerd. Te veel gedoe. De oogst, zowel van het veld alsook uit de kas is de moeite en plaats niet waard. Die houden we er dus NIET in.
 4. Amrutten

  Verhuisd

  Hè,hè, ik ben verhuisd naar mijn nieuwe tuin. Ik was daar al een aantal maanden aan het werk, maar nog niet echt thuis. Er moest nog het een en ander opgeruimd en gereorganiseerd worden, en verwijderd van de oude tuin. Vrijdag hebben we mijn tuinkist op z’n nieuwe plekje gezet. Vandaag heb ik hem ingericht. Je ziet niet alles op de foto, maar alle noodzakelijke dingen zitten erin. (gereedschap, krukje, knielkussen, touw, schroevendraaiers, roep maar wat) Overzicht van de tuin.
 5. Mijn kas is 6x3 meter. Ik kweek in de grond tomaat,paprika,spinazi, bloemkool, aardbei. Verder staan er zo nu en dan zaaisels van eenjarige bloemen.
 6. Mijn meneer en die van mijn zus hebben de stenen van gammele platte bak en andere doelloos rondliggend steenspul afgevoerd. Tuinkist voor mijn gereedschap op z’n nieuwe plek gezet. Het begint ergens op te lijken.
 7. De gammele, gemetselde platte bak ontmanteld. Gelukkig geen beton o.i.d. Het waren klinkers, bakstenen en stoeptegels aan elkaar gecementeerd. Dus met een behoorlijke hamer en een willige meneer is het karwei geklaard. Volgende week met dubbelasser aanhangwagen de hele stenenzooi naar de recycling afvoeren. En zij ploegden voort……..
 8. @appelvrouw en @redzebra, dank voor de info.
 9. @MellieDe beige groene pompoen, weet je daar de naam van ? Eetbaar of sier ? Een medetuinier heeft dezelfde en weet niet hoe of wat.
 10. Misschien is ze onhandig bezig geweest met het ei-leggen. Is gaan zitten op andere eieren en heeft er een stuk gemaakt ?
 11. @marjoleinvdh. Waarom zet ik mijn knoflook nu ? Eigenlijk omdat ik nu zin en tijd had, en het behoorlijk weer is. Als ik wacht tot oktober of nog later zit ik op een kouwe , natte tuin te wroeten.
 12. @fre3ke. Schilderij inderdaad. Lijkt alsof Vincent het neergezet heeft.
 13. Rose Lautrec, 2 gigabollen gekocht op de markt in Frankrijk. Zitten al in de grond.
 14. @Mellie Ik heb @roeier in januari een pb gestuurd omdat ik niets van hem gelezen had sinds oktober. Bericht is tot nu toe niet gelezen.
 15. Vandaag sjalot en witte ui gepoot. Sjalot Griselle. Speciale soort uit Frankrijk, so they say. Wij waren dus in Frankrijk, en hebben daar links en rechts gezocht naar deze sjalot. Nergens gevonden. Wel in onze nationale ergerniswebshop, maar daar hield het op. Had dus besloten er maar van af te zien. Liggen ze gewoon bij Aveve ! Op dat kale stukje, in de buurt van het touwtje, daar wonen de Fransozen. Mijn nieuwe tuin heeft van sommige dingen heel veel. Wormen, paardenstaart, goeie grond, en mieren…… Jongens, nog nooit zoveel mieren tegengekomen in een tuin. Het pad, rechts van de tuin heb ik vandaag gewied. En daar, tussen de stenen wonen ze. En wat ik ook doe, ik word absoluut diverse keren gestoken. Mijn broek stop ik in mijn sokken, ik werk met handschoenen, zit op een krukje en let de hele tijd op of er niets tegen me op kruipt. En toch sta ik dan opeens achter de struiken mijn t-shirt uit te kloppen en mezelf te ontmieren. Zelfs in de handschoenen komen ze terecht. Daar is dus nog ruimte voor verbetering !! Verder gaat het de goede kant uit.
×
×
 • Create New...