Jump to content

Aggravath

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aggravath

 1. Bedankt voor je reactie! Dan ga ik maar eens eieren eten als een malle zodat ik wat schalen heb. Misschien een domme vraag,, kan ik de eierschalen (of mestkorrels) gewoon rondom de planten gooien of moet ik het wat inharken zodat het een cm of 2 de grond in gaat? Dit is mijn eerste jaar als beginnende groentenman en heb nog veel te leren, vandaar dat ik gewoon (ook domme) vragen stel. Hartstikke bedankt alvast!
 2. Mijn balkontomaten gaan goed denk ik zo. Tips? Ik heb hier niets aan "gesnoeid" Alle tips welkom!
 3. Korte vraag: Iemand enig idee hoe ik er voor zorg dat mijn amarylis recht groeit? Een stokje kan niet door de bol.. Bedankt alvast!
 4. Het is de Maja. Sorry haha
 5. Het is de: Solanum Lycopersicum.
 6. Bedankt voor de reactie! ik ga er mee aan de slag!
 7. Aggravath

  Balkontomaat

  De balkontomaat plantjes groeien erg snel. Mogen ze al de grond in buiten of kan ik het beste nog wachten? Wanneer kan ik het beste beginnen met 'snoeien'?
 8. Bedankt voor de uitgebreide reactie! Ik denk dat de "kringen" dan inderdaad van de kat van de buren is. Zal wat kat vriendelijks bedenken om de zijde naar de buren te blokeren voor hem, misschien blijft ie weg De ondergrond van een flink oppervlakte was gewoon zamd, soort van strandzand zelfs. Zonder kennis gewoon erover gelegd, dat kon volgens een vriend van mij Ik ga aan de slag met de mest wat jij aanbeveelt. Beter een goede investering dan 20 nutteloze en uiteindelijk misschien wel meer te hebben uitgegeven. Nogmaals bedankt voor de reacties!
 9. Ik heb vorig jaar grasmatten gelegd in de tuin. Nu zijn er een aantal plekken wat lijkt op droogte.. het gras is daar ook niet zo vol als op andere plekken. Ik ben gister begonnen met een gieter te vullen met water en koemestkorrels, dat laat ik helemaal weken tot de mest vermengd is met het water, dat giet ik dan over het gras. Verder vermaal ik geregeld eierschalen in de vijzel, ook daat strooi ik over het gras in de hoop de grond te verbeteren. Kan iemand mij aan de hand van de volgende foto's vertellen wat er met mijn gras of grond aan de hand is? Ik heb het nog niet gemaaid, het groeit gewoon amper op die "droge" plekken. Is het goed om bij te mesten via de gieter en water? Ik heb het idee dat het dan ditecter gaat ipv korrels op het gras te gooien en nat maken.
 10. Bedankt! Met dieper in nieuw potgrond, bedoel je dan dieper tot en met de eerste kleine blaadjes of mogen zelfs die onder de grond? Sorry ik ben echt een leek en wil eigenlijk dit eerste jaar al een leuke oogst krijgen!
 11. Kan iemand mij vertellen wat die grijs/wittige is? Is het schimmel? Moet ik er iets aan doen of kan het geen kwaad? Het zit bij de tomatenplantjes (solanum lycopersicum)
 12. Dankjewel!! Nu kunnen we eindelijk de plant de juiste verzorging bieden
 13. Ik heb vorig jaar op de paasmarkt in Born deze plant gekocht. Helaas ben ik toen vergeten te vragen naar de naam van de plant Kan iemand mij vertellen hoe deze schoonheid heet? Bij voorbaat dank!
 14. Dankjullie wel! Maandag even naar de Action.. mijn p7 en p9 bakjes zijn op
 15. Bedankt! Ik ga mij eens inlezen over "dieven"
 16. Moet ik iets knippen van mijn tomatenplantjes of gewoon nog even met rust laten?
 17. Ik heb mijn bloemkolen gezaaid in een bakje van de chinees. Moet ik ze nu al verspenen of nog eventjes wachten? En kunnen ze ditect de grond in of ieder zijn eigen P7 bakje?
 18. Update: Ik heb de tomaatjes in P7 bakjes gezet, de bak is gevuld met water zodat ze zelf hun benodigde water kunnen pakken. Ik heb gelezen op internet dat dit beter is dan van boven af water te geven. Verder neem ik aan dat ze nu dus binnen achter het raam verder moeten groeien? Tevens heb ik 7 meikoningin plantjes buiten geplant in de grond. Deze zullen dus vanaf nu langzamer groeien? Mocht het alsnog gaan vriezen dan heb ik glazen potjes klaar staan voor er op te zetten. De overige meikoningin plantjes hou ik nog even binnen. Nog tips? Moet ik van mijn tomatenplantjes al iets knippen? Zie foto;
 19. Top! Ik ga er vanavond gelijk mee aan de slag!
 20. Bedankt! En met de sla naar buiten bedoel je dan dat ze in de grond gepoot kunnen worden of nog eventjes in deze bakjes in de propegator naar buiten maar dan met de kap er af?
 21. Een aantal vraagjes: Ik heb deze meikonongin plantjes in een propegator staan. Nu heb ik gister gelezen dat de kap er af kan ivm het broeien. Wat is de volgende stap voor deze plantjes? Moeten ze naar buiten of moeten ze eerst in grotere p9 bakjes? Verder heb ik ook nog wat balkontomaat plantjes "solanum lycopersicum" moeten deze naar buiten? Moeten ze u erhaupt nog in de propagator of kunnen ze daarbuiten verder groeien? Bedankt voor alle hulp so far op mijn (domme) vragen. Ik heb het tuinieren pas ontdekt en ben begonnen met 0 ervaring. Jullie helpen mij goed op weg en ga er steeds meer van genieten!
 22. NEE! Dit forum is alleen voor de die-hard moestuinnazi's Bedankt voor de nuttige antwoorden. We hebben 1 boompje genomen en gaan zien wat het geeft. Wie weet krijg ik er wel plastic vruchten aan gezien hij niet van een "echte" kweker is.. kan ik mijn nichtje er ook nog blij mee maken voor in haar speelkeuken
 23. Een hele korte vraag. Heb ik 2 van deze perzik boompjes nodig voor kruisbestuiving? Dit word mijn eerste fruitboom dus heb er geen ervaring mee. Ze zijn van de Aldi en wil het een kans geven. Alvast bedankt!
 24. Ik weet niet of ik hier goed zit maar even een vraagje.. ik heb mijzelf een natuurvijver gemaakt voor de roodwangschildpad. Mijn vraag luid als volgt: Hoe kan ik er voor zorgen dat de omliggende stenen op de kant snel begroeien met mos of iets dergelijk? Heeft iemand hier ervaring mee? Het moet er natuurlijk uit komen te zien en wil zo snel mogelijk mos. En ja, ik heb ook een moestuin maar wil ook een stukje mostuin Alvast bedankt!
 25. Dankjewel voor je reactie! Ik ga ze dadelijk even voorzichtig weer eruit halen, bakken meer vullen en ze opnieuw planten. Hopelijk gaan ze dan wat beter!
×
×
 • Create New...