Jump to content

donaldk

Members
 • Posts

  788
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by donaldk

 1. 1. Amaranth Azhurnyy (opbrengst oke / grote plant) 88

  2. Amaranth Tarahumara Okite (300 zaden) 88

  3. Amaranth Golden Giant (100 zaden) 89

  4. Amaranth Guatemalan (35 zaden) 89

   

  Waar  heb je die zaden vandaan? Ik ga eens googlen. Ik zie een grote plant aanduiding. Ook met opstaande bloemtrossen/knotsen? En we zijn nu een seizoen of twee verder hoe zijn ze bevallen?

   

  Die Russische wordt maximaal anderhalve meter?

   

  Die Okite uit Mexico heeft mooie pluimen/bloempunten op de google plaatjes mooie diepe kleur. Ook nog een lange jan met 200 cm volgens een Duitse website.

   

  Nummer drie is het Amaranthus hypochondriacus of Amaranthus cruentus?

   

  Nummer vier vind ik zo snel niet.

   

   

 2. Quote

  Ik heb vooral genoten van de okra. Dar ga ik komend jaar in Nl proberen. Zó mooi hoe die plant bloeit en okra soep vind ik de lekkerste soep die er bestaat. Jummm! Maar per kilo mini okra die het lekkerst is, wel €80... dan is zelf kweken wel beter. Zo mooi die bloei!

  @Mellie En is het gelukt Okra plant(en) laten groeien in NL? 4 meter in een jaar hoog zullen ze in Nederland niet worden, maar groeien ze wel in Nederland en hoe snel groot dan? En waar verkrijg je zaden?

 3. Niet meteen droog, want er staat altijd een laagje water in, maar het water raakt op. Zonder pomp kan je slang dubbelknikken en de syphoning stoppen. Is iemand overkomen terwijl hij op vakantie was. Dus toen toch maar gat geboord onder in dure tank in plaats van slang over de rand. Later breidde hij uit naar U en toen is er recirculatiepomp op (eind?) gezet. Maar nog steeds vooraan een vlotter in T stuk .

 4. Micanthus Gigantus (olifantengras) voor beschutting en afscherming en organische massa. En dan uit het zicht wat medicinale plantjes;-). Bamboe voor de lange termijn, want die kun je , naar ik lees/hoor, pas na vijf jaar zonder schade aan de moederplant oogsten. Bij de juiste soort wel tot 5 meter per jaar.

  • Like 1
 5. @Jorg VDS had ik ook gevonden als een van twee bezorgende bladgrond leveranciers, toen iemand hierna vroeg, maar die was inderdaad prijzig. Overigens beide waren prijzig met bezorgen, dan ook op circa 45 km afstand. En alles per kuub, niet ton.

   

  @eduro Dus ze vragen uiteindelijk 1 ton/13,- voor bezorgen, netjes. Dat gft compost zoveel meer vaste stof en droge stof bevat, ik dacht juist andersom. Van de hogere npk waarde wist ik. Maar snoeiafvalcompost zal dan wel meer koolstof bevatten?

   

  Voor gemeenteactie (ging niet door) heb ik nooit vervoer, Dus ik ben gedwongen tot inkoop vervoer.

   

 6. Heb je wel een kopie van het testrapport gekregen/gevraagd. Samenstelling met npk waarde enzovoorts is verplicht per partij. Nou heb jij maar een deeltje van de berg gekregen, vandaar printje/copietje.

   

  Mag ik vragen wat kost zo'n lading? Was het gft compost? Dat kost bijna niks, ze zijn blij als ze vrachtkosten terugkrijgen, maar ja particulieren betalen altijd de volle mep.

×
×
 • Create New...