Jump to content

sushy

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by sushy

 1. Ik tuinier ook op een balkon, die van mij is ook overdekt, al kan er nog weleens wat op regenen door de wind.

   

  DSC0064865261559848923.JPG

   

  ik vraag altijd een plant in een pot voor mijn verjaardag, vervolgens hergebruik ik ze, zo kom ik aan veel potten. Ook weleens dingen gewoon op straat gevonden omdat mensen het hadden weggegooid en zo.

 2. Ja eigenlijk wel, ik zie nu ook veel van mijn planten het zwaar hebben met de koude wind. Dan lijkt het me fijn om ze ergens (op het balkon) te kunnen laten groeien zonder de koude wind.

  Kan OI kers en tuinkers nu al buiten gezaaid worden dan? :o

 3. Hoi,

  Vandaag was ik in de Hema en zag ik toevallig deze kas:

   

  https://www.hema.nl/kweekkas-50-x-175-x-22-cm-41820090.html

   

  Nu zit ik met een balkon dus een grote kas zal niet een optie zijn, maar zo'n kleintje als deze zou misschien wel kunnen. Ik twijfel alleen of het een goed idee is. Ik zou er graag Oost-Indische kers, tuinkers en andere niet echt winterharde planten in willen doen. Ook ben ik enigszins bezorgd dat de lage hoogte ervoor zorgt dat de planten snel in de knel komen. Ik neem aan dat de grond in het metaalgrijze gedeelte gaat.

  Zijn er hier ervaren tuinders die hier wat meer over weten?

 4. Hi, ik had begrepen dat basilicum het hele jaar door binnen te zaaien is, dus dat heb ik gedaan. Nu is er nog niets opgekomen, dus ik vraag me af wat de kiemtijd is. Ik heb best vaak zaadjes gehad die binnen een paar dagen opkwamen. Ik heb de kaneelbasilicum woensdag gezaaid. Misschien ben ik wat te ongeduldig, ik weet niet

 5. Ze staan nu in een bak ja, deze is wel verplaatsbaar (maar onwenselijk dat deze binnen staat). In de volle grond kan ik ze niet zetten, want ik heb alleen een balkon. Goed om te weten dat het wel gaat als er geen vorst is. Met de wind wordt het wel tricky, heb ook een aantal planten zien sneuvelen door de wind.

  Als het heel erg koud is, kan ik ze wel een keer binnen zetten. Goed om te weten dat ze ieder geval naar buiten kunnen met dit weer!

 6. Op zich vind ik het niet erg als ze traag groeien buiten, als ze maar niet beschadigd worden door de temperatuur. Betekent "slecht" groeien, dat ze onherstelbaar slecht groeien, of gewoon weer beter gaan groeien als het warmer wordt?

  Ja, volgende keer moet ik het beter plannen. Ik dacht, het zal niet zo snel gaan, maar vandaag zaten ze helemaal vast in hun potjes.

 7. Dank jullie wel

   

  Ik zal eens kijken naar die moestuinforumdag.

  Tomaten gaan wel lukken dit jaar denk ik, die heb ik wel qua moestuintjes

 8. Na een hele tijd ongeregistreerd lezen heb ik me nu ook aangemeld! Ik heb alleen een balkon en wat vensterbanken tot mijn beschikking, maar ik probeer het beste ervan te maken.

  In het dagelijks leven ben ik illustrator en striptekenaar, daarnaast rommel ik dus nog wat met planten.

   

  Hier zijn wat foto's van mijn planten:

   

  SAM265244301522786572.JPG

   

  Ik gebruik geen peper in eten maar het leek me wel leuk om te kijken of ik ze kon laten groeien. Dat ging dus wel. Deze komt uit een zaadje van een peper uit een bamipakket.

   

  SAM265548171522786585.JPG

   

  Mijn krokussen in hun gloriedagen.

   

  SAM259266601522786596.JPG

   

  Deze foto is alweer een tijdje geleden, dit was vorig jaar. Nu helaas geen peulen meer bij de moestuintjes van de Albert Heijn!

×
×
 • Create New...