Jump to content

marjoleinvdh

Members
 • Posts

  201
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Veenendaal

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn knoflook ligt klaar om de grond in te gaan. 10 soorten deze keer en dan eens kijken wat het beste bevalt. - korean red - krasnoder red - ontario purple trillium - oosterdel - polen - purple glazer - purple haze - simonetti - wonha - olifantenknoflook
 2. Inderdaad bedankt voor het organiseren @HuubvG erg leuk! En ik hou me vast aanbevolen voor de volgende teeltwedstrijd Roos van harte gefeliciteerd! Een zeer terechte winnaar.
 3. Ik heb toch worteldoek gekocht, wat betere kwaliteit dan hetgene waar ik ervaring mee had. Het eerste bed ligt al opgemaakt, ik ben heel benieuwd.
 4. Geen winnaar, maar hij is toch wel heel mooi 🥰 860 gram
 5. Super leuk topic dit! Heb jij misschien een goed recept voor baklava? 🥰 dat is echt mijn favoriete zoetigheid, maar als ik het zelf maak valt het altijd tegen..
 6. Mijn knoflook van dit jaar is hopeloos mislukt. Net zoals heel veel eigenlijk. Maar geeft niets, nieuwe rondes nieuwe kansen. Ik heb nieuwe knoflook besteld, meerdere soorten en ga het in oktober in de moestuin, volle grond zetten ipv in de bak. Waarom poten jullie je knoflook nu al?
 7. Dat zou heel goed kunnen. Dezen waren inderdaad al wat te rijp. We waren er niet eerder aan toe gekomen om ze te verwerken en ik had ook maar 1 bakje. Ik heb ze bij de boer geplukt. Te weinig dus om kritisch te zijn
 8. Ik heb vorig jaar jam gemaakt van kiwibessen. Mijn ervaring was dat de jam erg dik en stroperig werd, ik vermoed dus dat er aardig wat pectine in zit. Ik heb weliswaar geleisuiker gebruikt, maar het was dikker dan andere jammen die ik ooit gemaakt heb. Wel kan ik je aanraden om, als je genoeg vruchten hebt, in ieder geval een deel te zeven. De schil bleef vrij hard en er zaten veel pitjes in waardoor de jam niet lekker smeerde. De smaak vond ik dan weer wel lekker. Het had een iets medicinale bijsmaak, maar dat stoorde mij niet. Ik heb wel de vruchten goed rijp laten worden voor ik jam ging maken.
 9. Worteldoek vind ik echt waardeloos spul, het rafelt aan alle kanten en die sliertjes vind je overal terug
 10. Hier pas eind mei/begin juni gezaaid. Daar heb ik nog wat commentaar op gehad op een facebook groep. Een aantal vonden dat veel te laat, en zou nooit gaan werken. Ik ben er in gegaan met een baadt het niet dan schaadt het niet houding, en vorige week kon ik deze mooie foto maken
 11. Mijn kneusje is helaas al weer verdwenen aan de slakken. Maar de kanshebber in de moestuin doet het erg goed! En na wat onkruid weggehaald te hebben ontdekten we ook nog 2 kleinere broertjes. Tot wanneer loopt de wedstrijd ook al weer? Dan weet ik wanneer ik moet oogsten.
 12. Is dat landbouwplastic niet heel schadelijk voor je bodemleven? Het klinkt heel verleidelijk, maar tot nu toe heeft dat mij weerhouden @Jane Doe ik zal het inderdaad rustig aan doen ik heb mijn energie ook hard nodig om voor die andere twee draken te zorgen.
 13. Dat zou leuk zijn.. helaas hebben we nog geen contact met de buren gehad, behalve 1 stel dat niet aan schoffelen doet maar alles plat spuit, en ook geen woord Nederlands spreekt. Niet echt een optie dus.
×
×
 • Create New...