Jump to content

marjoleinvdh

Members
 • Posts

  201
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by marjoleinvdh

 1. 13 uren geleden, fre3ke zei:

  Worteldoek is geen landbouwplastic. Het is geweven, dus het ademt. Niet schadelijk voor het bodemleven, integendeel. Doordat de grond vochtig blijft, blijft de bodem gezond. Als je het over het onkruid heen legt, hebben de wormen meteen te eten de komende tijd.  Ik had het eerste jaar een geweldige oogst.

  Worteldoek vind ik echt waardeloos spul, het rafelt aan alle kanten en die sliertjes vind je overal terug

 2. 8 uren geleden, Jane Doe zei:

  Hopelijk is je opening niet zo negatief als ik het lees, zo te lezen toch al een mooie oogst en jullie zullen meer vruchten. Schatje van een dochtertje (ga ik van uit), heerlijk dat ze kan opgroeien met vers eten uit de tuin. Haar ervaringen oo kan doen en vers uit het knuisje kan snoepen. Dat is een onbetaalbare opvoeding en groot worden. 

  Alle bonen, tomaten (40 soorten) wortels, radijs, andijvie, sla, venkel is mislukt. Dat is 7 van de 12 bedden helemaal leeg.. behalve onkruid dan :( alle aardbeien mislukt, en ruim de helft van de planten dood. 

   

  De overgebleven 5 bedden doen het gelukkig goed. En met de oogst zijn we heel blij! 

   

  Inderdaad mijn jongste dochtertje Emily 🥰 ze is gek op eten, en vooral op groente. Deze courgette vond ze heeel mooi, ze heeft hem naar de keuken gedragen voor me. En inderdaad, opgroeien met gezonde groenten zonder gif en proeven hoe dingen echt horen te smaken is onbetaalbaar. Daar doe ik het allemaal voor. 

 3. 16 uren geleden, rorror zei:

  Hopenlijk overleven de eitjes het inderdaad. Geen idee wat een merel eet, maar misschien even een goede maaltijd neerzetten bij het schuurtje, hoeft ze niet zo ver weg nu, heeft ze wel verdient.

  Ze heeft haar buik vol kunnen eten aan kersen tijdens haar lockdown, dat scheelt. Volgend mij eet ze vooral kleine spinnetjes en slakken enzo, nou die zijn er genoeg 😆

   

  16 uren geleden, fre3ke zei:

  Wat goed dat je haar hebt weten te bevrijden. Het is het enige wat je kunt doen.

   

  Is het niet wat laat voor pompoen? Ik ben niet deskundig hoor, ik heb mijn planten vrij vroeg neergezet omdat ik dacht dat het anders niets wordt. Dit is mijn eerste pompoen jaar.

  Ik weet het eerlijk gezegd niet. Dit is mijn tweede jaar pompoen, en het eerste jaar had ik ze gewoon in volle grond gezaaid, dat doe je vanaf half mei. Nu heb ik ze buiten voorgezaaid, ook rond half mei, met het idee dat dat in principe hetzelfde is. We gaan het zien. Ik kon ze niet binnen voorzaaien door ruimtegebrek.

   

  15 uren geleden, Jane Doe zei:

  Komt vast wel goed met de eitjes, zal iets langer duren nu er vertraging is in het broedproces. Enig idee hoe lang ze van het nest was en opgesloten zat? Nacht en dag of alleen dag? Geluk bij een ongeluk, dat het niet koud en nat was. Zitten mooi droog en beschut in jullie schuurtje.

  Wij hebben familie zwaluw bij Sultan in zijn kennel en een nest van geen idee (vrouwtje klein bruin met rode staart en mannetje meer rood) in de kas.

   

  Geen flauw idee hoe lang ze er af was.. we waren er maandag voor het laatst geweest, en toen zat ze er. Kan dus uren zijn, maar ook dagen. Alleen vloog ze vrij paniekerig, dat doet ze denk ik niet als ze er al dagen zit. Wat grappig een onbekend vogeltje in de kas. Een zwarte roodstaart misschien?

 4. Haha ja, ik had even geen betere ideeën 😄 het waait nogal op mijn plekje. Een enkele tonkinstok valt zo om, en ik hoorde van anderen dat een tomatenspiraal gewoon knakt door combinatie wind en gewicht. Maar hey, if it works it aint stupid, toch?

×
×
 • Create New...