Jump to content

Erny

Members
 • Posts

  9,151
 • Joined

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen

Recent Profile Visitors

1,341 profile views
 1. Ik zie het ook nu pas. Gefeliciteerd. Roden is een mooi dorp met vriendelijke mensen en een mooie omgeving. Hoop dat je het naar je zin gaat hebben daar.
 2. Hoho... laten hier geen misverstanden over bestaan. Nee, ik heb geen constante hete Padron. Maar wel Padrons waarvan het meerendeel heet is ipv mild.
 3. Nou, wat vervelend voor je. Alsof je persoonlijke omstandigheden er niet toe doen. Sterkte daarmee trouwens. Zelf houd ik (als beheerder van onze groentetuinen) altijd rekening met dat soort zaken en vraag ik altijd of we kunnen helpen oid. Vind het schandalig dat jouw vereniging dat niet doet.
 4. Erny

  Appelwortel - Yakon

  @Mellie Ik heb ook een paar keer die Japanse Yakonsalade gemaakt. Erg lekker. https://mergenmetz.nl/recepten/groente/yacon/ En ik maak ze tegenwoordig ook in (bij gebrek aan een koele vorstvrije overwinterplek) voordat ze verrimpelen en verrotten. Vorig jaar Sinasappelsap en citroensap en wat suiker gebruikt... zelf de verhoudingen testen lijkt me.
 5. @Mellie Wat doe je met de aubergines om ze in te maken? Graag een receptje.
 6. Haha, net als toen bij @Piroska en haar Kiwano jungle in de kas. Geen doorkomen aan met al dat gestekel. Je hoeft niet te wachten tot ze oranje gaan worden. Je kunt ze ook groen oogsten, dan smaken ze eigenlijk net zo als komkommer.
 7. Gelukkig blijkt het merendeel bij mijn oogst tot nog toe ook lekker pittig te zijn. Ik oogst ze het liefst als ze zo'n 6 á 7 cm hebben bereikt. De wat grotere dus vóórdat ze gaan verkleuren. Ik bak ze in olijfolie met beetje zout erover en eventueel vul ik ze dan met feta en schuif ze dan mijn mond in. Is eventueel een tip om de hetere exemplaren te kunnen eten? Ook heb ik ze wel gebakken in olijfolie en dan met de blender in stukjes met wat zout en dan in een potje met nog wat extra olijfolie om ze op die manier te kunnen gebruiken. @Mellie misschien is die Uc Bürun Biber wel iets voor @fre3ke ? Die zijn ook lekker van smaak maar dan zoet...
 8. De Padrons staan er juist om bekend dat een deel wel heet is en een deel niet. Dat is juist het leuke eraan. Zoals @Mellie zegt: Russische roulette. Dus denk dat je verwachtingen niet klopten met wat de Padron te bieden heeft. De Lidl geeft een slecht voorbeeld met zijn zakken vol zogenaamde Padrons zonder enige hitte (en smaak trouwens).
 9. Roden, leuk. Maar zeer in trek (vanwege het "werken in Groningen en wonen in Roden - gebeuren") dus moeilijk om een huis te verkrijgen. Hoop dat het je gaat lukken.
 10. @fre3ke Laat anders een aantal pepers geheel afrijpen en test dan hoe heet ze zijn en oogst zaad van de mildste en ga daar volgend jaar mee verder kweken.
 11. Ok, maar wat waren je verwachtingen dan? @fre3ke ? De helft heet en de helft niet lijkt mij een prima verhouding toch? En de exemplaren in de winkel (iig die je bij de Lidl kunt kopen) zitten helemaal geen hete bij en die missen ook het lekkere aroma. Edit na @rorror's bijdrage: Ik heb juist begrepen dat je ze te heet vindt of dat er teveel te heet zijn.
 12. Ja, heb ik echt een ongeloooooofelijke hekel aan. Dat de layout wordt aangepast aan kleine [email protected] terwijl ik toch écht op een pc zit. ING is bv ook zo bezig (voorheen kon ik daar nog naar de oude indeling maar tegenwoordig niet meer). grrrrrrr... één van de ergernissen des levens.
 13. Top @rorror Je knopje zorgt ervoor dat de letters net wat groter worden zodat ik minder hoef in te zoomen en dus die irritante balk verdwijnt. Hoezee.
 14. Ha Jaah @Loes ben inderdaad ingezoomed om te kunnen lezen. Beeldscherm staat zo'n 2 meter van de bank af. Bij 130% verdwijnt te balk en bij 140% verschijnt ie. Mooi dat je erachter bent gekomen. Ben dan nu eigenlijk wel benieuwd waaróm die balk dan tevoorschijn komt...
×
×
 • Create New...