Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Rabarbersoorten


appelvrouw

Aanbevolen berichten

Ik twijfelde of deze vraag bij groente of fruit zou moeten staan..Binnenkort wil ik eens een andere rabarber bij de "gewone"die ik heb.

 

Mijn vraag: welke rabarbersoorten kweken jullie en zijn jullie er tevreden over? ( gezondheid van de plant, grootte, snelheid van groeien en natuurlijk vooral de smaak)

Thanks, Jet

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet de naam van mijn volwassen planten ook niet. Maar die bevallen goed. Schieten bijv. niet vaak door en geven mooie stengels. Half rood/groen.

Ik heb er ook nog wat bij gezaaid, 2 verschillende soorten. Victoria en een andere soort. Ik kan er alleen even niets meer van terug vinden in mijn bestel-mailtjes van tabernal-zaden.

Die planten zijn nog jong, en ik heb er dus nog geen ervaring mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank tot zover! Jammer dat je vaak de naam van de rabarber niet meer weet hè, ik weet het van de mijne ook niet.

 

wij hebben red champagne, planten twee jaar geleden gekocht bij een kweker, prima zachtzure smaak, stengels rood/groen, goede opbrengst, traditionele variëteit volgens mij

 

De red champagne traditioneel? Geen idee, maar ik dacht niet dat dat de "gewone" rabarber was...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken de rassen van mijn rabarber ook niet (meer), thuis heb ik zelf gezaaide rood/groene staan, op de moestuin gekregen roodstelige. Volgens Diana van deze http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/overig/rabarber/ website (misschien waart ze hier ook wel rond), is de groene wat zuurder dan de roodstelige maar is de opbrengst van de laatste wat minder. Kwestie van smaak denk ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zou het niet verwachten, maar ik heb ook rabarberplanten. De groene planten zijn inderdaad wat zuurder, maar kun je wel lang bewaren. De 'beste' rassen vinden de meeste mensen Red Champagne en Frambozenrood.

 

http://www.fruitbomen.net/rabarber/

Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube

Link naar reactie
Delen op andere sites

@A Vrouw: even opgezocht waarom die rabarber traditioneel genoemd werd door onze hofleverancier Peter ("...iets anders komt er bij mij niet in...")

 

iha rabarber is heel oud, uit historisch China etc.; Red Champagne werd rond begin 19e eeuw in Engeland gekweekt om te forceren (heb ik nog niet gedaan) en duur te verkopen.

Dat forceren schijnt goed te lukken met deze var door ze in de warmte onder potten te laten uitlopen, je moet dan wel telkens nieuwe planten opkweken of de oude een jaar laten aansterken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier volgt een beschrijving van een aantal aanbevolen varieteiten;

 

'Timperley Early'

Een vroege soort die zeer geschikt is om te forceren.Dunne stengels.

 

'Champagne Early'

Met zoete,donkerrode stelen.Goed om te forceren.

 

'The Sutton'

Een normale soort met lange stengels.schiet niet gauw door.

 

'Victoria'

Rode stengels met een goede smaak.Late soort.

 

ps.

Deze omschrijving bevat een aantal soorten die al jaren gekweekt worden,voor nieuwere soorten,kijk op bijv,Wikipedia en andere groente/tuinsites.

 

m.v.g.

Hans

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 year later...

Juist de rababer variëteit 'Victoria' gezaaid.

De verpakking zei: dieprode stelen, het internet zegt lichtgroen op sommige plaatsen en rood op andere.

Iemand die deze variëteit heeft en kan zeggen of het nu een rode of groene is?

 

(Ik heb al 3 eerder groene variëteiten en wou nu echt eens een rode hebben)

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vorig jaar een verstekeling meegenomen met een stekje van een ander plantje.

Dit voorjaar begon daar ineens in de border een enorme rabarber te groeien.

Ik heb er nu van geoogst.

De soort weet ik niet, lijkt niet op mijn andere rabarber die iets dunner en roder is met kleiner blad ook.

Weet iemand de soort die nu zo enorm wordt?

De bladeren zijn1m doorsnee, steel licht rood met groen, ca 10 cm doorsnee steel.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vorig jaar een verstekeling meegenomen met een stekje van een ander plantje.

Dit voorjaar begon daar ineens in de border een enorme rabarber te groeien.

Ik heb er nu van geoogst.

De soort weet ik niet, lijkt niet op mijn andere rabarber die iets dunner en roder is met kleiner blad ook.

Weet iemand de soort die nu zo enorm wordt?

De bladeren zijn1m doorsnee, steel licht rood met groen, ca 10 cm doorsnee steel.

Er is een sierrababer heb ik ook.De bladeren zijn smal toelopen,drup vorm

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...