Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Rozemarijn in pot: hoeveel water geven?


DirkD

Aanbevolen berichten

Hallo,

Al enkele jaren heb ik twee rozemarijnplanten staan. Beide gekocht als kleine plantjes en na verloop van tijd uitgeplant in een grote pot en op mijn terras gezet. (Veel zon en beschut tegen wind en kou.)

De planten staan zo al enkele jaren redelijk toonbaar maar nog steeds twijfel ik wanneer en hoeveel water ik die planten moet geven. Te veel schijnt niet te mogen maar ze staan in pot dus te weinig water ook niet want dan riskeren ze uit te drogen.

 

Kan iemand mij eenvoudig uitleggen hoeveel en hoe vaak rozemarijnplanten water nodig hebben?

 

Bij voorbaat dank,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst dit : hoe-foto-s-op-het-forum-plaatsen-t324.html

 

We weten natuurlijk nu niet hoe groot je planten zijn. Ook de maat pot maakt veel uit. ook maakt het uit wat voor pot. Terracotta potten drogen veel sneller uit dan een plastic pot, zeker in de volle zon en/of op de wind.

 

Je hebt ze al enkele jaren staan zeg je, dus helemaal fout doe je het niet.

 

Niet nat houden nee, daar houdt rozemarijn inderdaad niet van, een keer laten uitdrogen is wel goed. Maar helemaal uitdrogen een paar dagen lang is niet goed. Rozemarijn laat droogte ook zien, de blaadjes, wat al een beetje naalden lijken, krullen over de lengte nog wat verder op ( worden nog wat smaller )

 

Zelf geef ik met deze hitte wat vaker water, maar op de schaal onder de pot, staat daar een paar uur later nog steeds water, giet ik de schaal weer leeg en gaf ik te veel. Rozemarijn houdt van diepe potten, die wortelt diep. Net als Lavendel trouwens.

De aarde die je gebruikt hebt in je pot maakt ook nog wel wat uit, kwa watervasthouden. Mulchen is ook een goed idee, ook in pot. En natuurlijk heel af en toe wat mest, maar dan niet meer na 1 aug bij rozemarijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Ilja Gort heeft een tv programma over Provencaalse kruiden. leuk om te zien. Gaat ook over Rozemarijn.

 

Daarin wordt gezegd weinig water, eerst een laag kiezels, dan een laag aarde in de pot zodat het teveel aan water daar in gaat en het niet opneemt.

 

Misschien een indicatie op je vraag?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...