Simpel een camembert/brie maken.

Berichten en vragen over drogen, inmaken, inkuilen, zuurkool/melkzuurgisting, enz.
Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Jorieke123 » Di 10 Okt 2017, 14:31

Hoe staat het er mee? Het zullen vast heerlijke kaasjes worden hoor. Na wat uitzakken zal de buitenkant ook al gladder worden?

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1784
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Charly » Di 10 Okt 2017, 15:34

Afbeelding
Mja nog wel wat pokdalig ;)
Maar de zweetsok geur komt langzaam op. Benieuwd hoe ze worden deze camemeikaasjes.

Edit: hoewel het niet fijn is om een fout te maken, is het wel vaak zo leerzaam. Zo leer je de producten steeds beter kennen.
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Jorieke123 » Di 10 Okt 2017, 16:48

:thumbup: Nu zorgen dat ie snel droog wordt, door ze om te keren met papieren doekjes en het helpt ook om steeds een droog matje te pakken waarop je ze dan omgekeerd legt. Het natte matje spoel je even (heet) af en laat je drogen voor de volgende dag :thumbup:

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1784
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Charly » Di 10 Okt 2017, 17:36

Aha! Ga ik doen en doorgeven :) Dank voor t meedenken
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Jorieke123 » Di 10 Okt 2017, 17:38

Oh en zodra ze echt wat meer gaan schimmelen moet je ze 2x per dag omdraaien. Anders schimmelen ze aan het matje vast en trek je de korst mee. Maar dat had ik volgens mij ook al eens gepost. Sorry als ik in herhaling val :D

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1784
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Charly » Di 10 Okt 2017, 18:45

Herhalen is beter hoor. Dan beklijft het tenminste! :lol:
And will do!
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Jorieke123 » Di 10 Okt 2017, 18:59

Ik heb ook even mijn hele werkwijze in het 1e bericht in dit topic gepost. Omdat ik daar zo ongeveer nog uit moet vinden hoe het überhaupt moet :lol:

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1784
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Charly » Di 10 Okt 2017, 19:32

:clap: :thumbup:
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1784
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Charly » Di 17 Okt 2017, 10:06

Afbeelding
Heb ze uiteindelijk toch niet doorgesneden. Ze waren nog best wel ingezakt. Voor t mooi ietsje hoog misschien. Randjes lijken voorzichtig zachter te worden. Bij mijn collegaatje (dunner kaasje) al veel zachter zelfs. We duimen op een goede, en vooral lekkere, afloop!
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Jorieke123 » Di 17 Okt 2017, 10:12

Hoe hoog zijn ze nou? Het is niet alleen voor de mooi hoor :) ze rijpen ook beter/gelijkmatiger als ze van een bepaalde dikte zijn. Supermarktdikte zeg maar. Maar je gaat er nog veel meer maken de komende tijd, dus je kunt alle verschillen merken en proeven :thumbup:


Terug naar “Inmaken en Bewaren”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten