Simpel een camembert/brie maken.

Berichten en vragen over drogen, inmaken, inkuilen, zuurkool/melkzuurgisting, enz.
Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 2000
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Charly » Wo 13 Mar 2019, 15:23

Netjes Nas! :thumbup:
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Mellie
Berichten: 1993
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 08:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (10)
Woonplaats / locatie: N Holland
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Mellie » Za 16 Mar 2019, 10:59

Afbeelding


Jaaaaa! Hij smaakt superlekker! Fijoeh. Zo opgelucht!

Hij is best stevig in het midden. Had ik hem dan nog langer moeten laten staan? Qua smaak vind ik hem zo eigenlijk perfect. De randen zijn zachter en qua structuur vind ik dat mooier eruit zien. Voor de smaak hoeft hij in elk geval niet anders. Vind het zó leuk dat hij is gelukt! Na de vorige vond ik het heel spannend.

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20633
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (243)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Jorieke123 » Za 16 Mar 2019, 11:42

Als jij hem zo lekker vindt dan 'moet' er niets :) Mooi dat deze goed smaakte! :thumbup:

Nasuada
Berichten: 1965
Lid geworden op: Za 22 Mar 2014, 19:17
Moestuin Seizoen: Bekijk update (9)
Woonplaats / locatie: Overijssel
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Nasuada » Za 16 Mar 2019, 14:25

:thumbup: super dat hij zo lekker smaakt, hoe lang heb je hem laten liggen?
Ik ben ook weer 2 camembertjes aan her maken en wat gouda kaasje.

Gebruikersavatar
Mellie
Berichten: 1993
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 08:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (10)
Woonplaats / locatie: N Holland
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Mellie » Zo 17 Mar 2019, 15:23

Ik heb deze lichting van 27/1 (3 stuks van 4 l melk)

Ik had verwacht dat ze sneller zouden rijpen. Ik heb er nog 2. Ik ga er 1 over 3 of 4 dagen bekijken of die misschien zachter is en die laatste, als dat zo is, volgend weekend eten.

Ik had het met een gekochte brie korst gemaakt. Maakt het voor de smaak uit hoe veel korst je erin doet? Ik had de helft van de bovenkant in 4 l melk gedaan. Ik vond het best een sterke smaak, of meer een geur dan smaak? Je kon goed ruiken dat er kaas was uitgepakt op de hele benedenverdieping in elk geval!

friemeltje
Berichten: 13
Lid geworden op: Do 24 Jan 2019, 18:11
Woonplaats / locatie: Nederland
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor friemeltje » Ma 18 Mar 2019, 18:32

De hoeveelheid korst heeft geen invloed op de smaak.
Je kunt ze langer laten rijpen, dan word de smaak nog sterker.
Beetje induwen om te voelen hoe zacht ze zijn, de Fransen laten het zo zacht worden dat het bijna weg loopt.
De brie en camembert die wij in de winkel kopen is eigenlijk nog helemaal niet rijp...maar wij NLers zijn een beetje raar.

Gebruikersavatar
Mellie
Berichten: 1993
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 08:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (10)
Woonplaats / locatie: N Holland
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Mellie » Ma 18 Mar 2019, 21:05

Wat leer je toch veel van zo’n forum. Wist ik niet. Dank je wel Friemeltje!

Nasuada
Berichten: 1965
Lid geworden op: Za 22 Mar 2014, 19:17
Moestuin Seizoen: Bekijk update (9)
Woonplaats / locatie: Overijssel
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Nasuada » Vr 22 Mar 2019, 14:22

Ik kom thuis en het ruikt vreselijk naar zweetvoeten, ik mopper wat op mijn puber en vraag hem zijn voeten te wassen mopper mopper.... wat blijkt het is niet mijn kind zijn voetjes ruiken naar bosviooltjes....naja bijna dan.
Maar wat is het dan wel bhleeeegegge .....het is mijn vanzelf opstijgende sponzie camembert van afgelopen week.
Hmmmmm hier is wat misgegaan joost mag weten wat. De wrongel was wel heeeel papperig.
Naja de knorries vonden het heerlijk.
Dag dag 4 liter melk :-(Afbeelding

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 2000
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Charly » Vr 22 Mar 2019, 16:07

Huh?! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen, Nas!
Wat n raar modelletje. Lijkt me idd niet erg smakelijk...
Jammer hoor!
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Mellie
Berichten: 1993
Lid geworden op: Di 21 Jun 2016, 08:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (10)
Woonplaats / locatie: N Holland
Contact:

Re: Simpel een camembert/brie maken.

Berichtdoor Mellie » Vr 22 Mar 2019, 19:49

Wat een gekke gatenkaas Nas... ik weet zelf ook niks van brie maken, dus kan je helaas niet helpen. Maar snap je frustratie want mijn eerste brie moest ook weg. Erg smerig...


Terug naar “Inmaken en Bewaren”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten