Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Slechte courgettegroei


Zomerzonnetje

Aanbevolen berichten

Ok, hier is mijn probleem: voor het 3e jaar op rij hebben wij courgetteplanten en voor het 3e jaar op rij zitten er weinig tot geen courgettes aan! Het eerste jaar kon ik daar nog inkomen (of mannelijke, of vrouwelijke bloemen bloeiden omstebeurt) maar vorig jaar en dit jaar hadden we er 3 staan maar nog steeds niks.. We hebben 3 planten en iedereen zei: Dan kom je om in courgettes! Nou, mooi niet dus! We hebben heeeeel veel mannelijke bloemen en heel veel blad (het ziet er allemaal wel groen en gezond uit en het blad groeit als een malle) maar courgettes, ho maar! Het gekke is dat bij de buren en andere buren wel als een malle groeit! Wie heeft de oplossing voor mijn probleem?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja zie, dat is dus niet het probleem. Zat bijen en hommels in de tuin. Gister wilde ik een vrouwenbloem zelf bestuiven maar een hommel was me net voor Het gaat er vooral omdat ik érg weinig vrouwelijke bloemen heb en gigantisch veel mannelijke... Waar dus geen vrucht aan vastzit. Daar hebben insecten niets mee te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb, in tegenstelling tot voorgaande jaren, slechts 1 courgetteplant in de tuin en die geeft ook nauwelijks opbrengst. Heb een paar weken geleden de eerste bolcourgette geoogst (maat tennisbal) en nu zitten er pas weer 2 nieuwe courgettes op, maatje tafeltennisbal. Groeien doen ze ook niet hard, de plant is veel kleiner dan zou moeten. Geen idee wat de oorzaak is, maar het is wel opvallend in vergelijking met de voorgaande jaren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn courgette leek opgevreten door slakken (?) maar gebint nu toch te groeien en lijkt bloemen te vormen, ff afwachten.

Zal er weer wat koemestkorrels bij doen.

 

@Bonton, is een klimcourgette een aparte plant of bint je je courgette gewoon op?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...