Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Struiken/planten die niet door kippen gesloopt worden


Chika

Aanbevolen berichten

Inmiddels weet ik welke planten en struiken kippen lekker vinden en een paar daarvan ga ik in mijn achtertuintje zetten.

 

Maar omdat het anders een kale bedoening wordt, wil ik ook wat struiken en planten neerzetten waar de kippen van afblijven. Ook zoek ik een klimmer om een grote kale muur te bedekken die niet gesloopt wordt door de dames.

 

Wie heeft tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een superfoto; kip in druivenstruik!

 

Ik heb phloxen, gulden roede, aster, hemelsleutel, en zo'n grote woekerende rudbeckia. Vooral een kwestie van beschermen tot ze wat groter zijn. En voldoende andere afleiding... Want als 't het enige groen is, gaat 't eraan.

 

Het is zeker niet het enige groen. Ik wil een aantal kipvriendelijke struiken en planten neerzetten, maar ook een stel waar ik zelf blij van word als ik in het kippenparadijs zit. Ik heb jouw suggesties toegevoegd aan mijn lijst. Heb ik straks nog wat te kiezen ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet vooral ook de wortels beschermen, want kippen kunnen flink graven en spitten dan gewoon een gat bij de wortels van de struiken die ze eventueel niet lusten.

 

Ik zat er aan te denken om om elke struik/plant 2 rijtjes bakstenen te leggen. Zou dat voldoende bescherming bieden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een grote bloempot doorknipt,en die rond de boom of struik zet, en een beetje ingraaft, kunnen ze niet zo goed bij de wortels. Dat scheelde bij ons. Munt hebben ze bij ons nog nooit kapot gekregen , die wortels kunnen echt wat hebben, dus die had ik niet beschermd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 years later...

Goedemorgen
Ik zoek al een uur op internet naar een antwoord of berkentakken schadelijk zijn voor kippen.
Gisteren kocht ik een afgezaagde tak om tot zitplaats te dienen voor de dames Corn&Bout
Daar zitten nog veel dode zijtakken aan
Zou ik die er af moeten knippen?
Vriendelijke groet
Eltien, Zuidlaren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog nooit vergiftigde kippen gehad door een plant of boom in de ren........ Wat kippen niet bevalt eten ze niet. In onze kippenren staat een grote houten bak waar alle zaad-onkruid en wat grovere takken, twijgen, blad en van alles uit de (sier-)tuin dat we niet mee composteren, ingaat. De kippen kunnen daar in pikken, scharrelen en graven en af en toe gooi ik het om met een spitvork. Ze eten ervan, pikken er insecten uit, graven naar wormen en langzaam composteert het en komt het ter beschikking van de bomen en planten in de ren....die is op enkele open plekken na behoorlijk dicht begroeid.  Zou me dus geen zorgen maken. Sommige planten (onkruid of zaad dat uitkomt of ook bollen van narcissen e.d.) blijven ze helemaal van af. Als ze ruimte genoeg hebben zoeken ze zelf wat ze willen en lusten. Ook in de natuur waar ongetwijfeld ook giftige planten staan trekken kippen hun eigen plan en is er geen probleem lijkt me. 

  • Like 2

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...