Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Tafelzuur van bietjes


Leeloo

Recommended Posts

12-14 kleine bietjes - 4 deciliter wijnazijn - 1 theel zout - 100 gr suiker - greepje peperkorrels - 2 laurierbladeren - 1 eetl versgeraspte mierikswortel

 

Zet de bietjes in een hete oven op gaar te laten worden, zo zijn ze aanmerkelijk minder vochtig dan wanneer ze in water worden gaar gekookt.

Stroop de bietjes en snijd ze in ordentelijke blokjes (2 op 2 cm ong).

Kook de azijn met de overige ingredienten gedurende 5 minuutjes, giet de zeer hete azijn over de bietjes. Doe deze met de azijn nog een keer terug in de pan, breng ze tezamen nog eens aan de kook. Daarna gaan de bietjes in uiterst schone potten. Giet er een dun laagje olie op.

Na 24 uur kunnen deze bietjes al worden gegeten, maar hoe langer je wacht, hoe beter .

 

Smakelijk

Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.

Volg me ook op blog/Leeloo/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...