Itoero Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Ik heb enkele dagen geleden knoflook ingemaakt in 10cl honing, 10cl sherry, 10cl wijnazijn en 10cl soyasaus.Ik heb het even gekookt en in een glazen pot gedaan...24 uur op kamertemperatuur en dan de frigo in.Ik merk net dat er inmaaksap tussen het deksel en de pot zit, het vacuum zuigen is dus niet gelukt.Is dit veilig om op te eten of kan er botuline ontstaan? Ik heb al vaak gelezen dat knoflook sporen van Clostridium botulinumkan bevatten.Het is heel lekker maar ik vind nergens info over hoe men dit moet bewaren.Dit is een mengsel van azijn suiker en alcohol... Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sovreze Posted November 13, 2013 Share Posted November 13, 2013 Hmm, het eerste dat in mij opkomt - zonder er verder over na te denken, vergeef me - is dat suiker en alcohol een behoorlijke druk kan opbouwen i.v.m. vergisting. Is het wel vacuum uit het proces gekomen? Want ploppen doet zo'n mengsel bijna zeker als de deksel niet sterk genoeg is... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Itoero Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 Hazo, daar had ik nog niet bij stilgestaan.Dat kan goed de reden zijn dat er nu vocht tussen het delsel en de pot zit.Kan het zijn dat de alcohol zich op zijn beurt omzet in azijn?Als er al azijn aanwezig is, gaat de omzetting van alcohol naar azijn vrij snel denk ik. Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.