Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Inmaken is weer mislukt


Itoero

Recommended Posts

Ik heb enkele dagen geleden knoflook ingemaakt in 10cl honing, 10cl sherry, 10cl wijnazijn en 10cl soyasaus.

Ik heb het even gekookt en in een glazen pot gedaan...24 uur op kamertemperatuur en dan de frigo in.

Ik merk net dat er inmaaksap tussen het deksel en de pot zit, het vacuum zuigen is dus niet gelukt.

Is dit veilig om op te eten of kan er botuline ontstaan? Ik heb al vaak gelezen dat knoflook sporen van Clostridium botulinum

kan bevatten.

Het is heel lekker maar ik vind nergens info over hoe men dit moet bewaren.

Dit is een mengsel van azijn suiker en alcohol...

Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!

Link to comment
Share on other sites

Hmm, het eerste dat in mij opkomt - zonder er verder over na te denken, vergeef me - is dat suiker en alcohol een behoorlijke druk kan opbouwen i.v.m. vergisting. Is het wel vacuum uit het proces gekomen? Want ploppen doet zo'n mengsel bijna zeker als de deksel niet sterk genoeg is...

Link to comment
Share on other sites

Hazo, daar had ik nog niet bij stilgestaan.

Dat kan goed de reden zijn dat er nu vocht tussen het delsel en de pot zit.

Kan het zijn dat de alcohol zich op zijn beurt omzet in azijn?

Als er al azijn aanwezig is, gaat de omzetting van alcohol naar azijn vrij snel denk ik.

Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...