Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Hallo allemaal, even voorstellen


martijn_2m

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Martijn hier, ik woon vlak aan de Belgisch - Nederlandse grens, 300 meter aan de Belgische kant. We wonen hier nu 3 jaar, en hebben ruim genoeg plek voor een moestuin. Ik heb dit jaar voor het eerst een moestuin aangelegd, inmiddels het hele jaar van genoten! Zo'n 40 vierkante meter. Het was een super ervaring .. en we hebben er heerlijk van gegeten, 100% biologisch: onder andere aardappel, boontjes, rucola, boerenkool, ui, wortel, courgette, snijbiet, rode biet.

 

Heb me wat verdiept in 'moestuinieren', vooral hoe het biologisch te doen. Maar toch voel ik me nog een beginner. Ik hoop met wat vragen hier terecht te kunnen, maar ook lijkt het me leuk om ervaringen te delen.

 

Wie ben ik? Martijn, management consultant en professioneel veranderaar als fulltime beroep en daarnaast heb ik een parttime baan/passie als muzikant. Ik ben net 40 geworden, woon samen met mijn echtgenote in een groene omgeving vlak over de grens. We hebben ook 2 katten en sinds 2 maanden ook een hond. Het mobiele kippenhok staat klaar maar is nog onbewoond. Er is nog genoeg te vertellen, maar eerst maar eens een foto van de tuin toevoegen van een heel aantal maanden geleden

 

moestuinmartijn46181384820092.jpg

 

Aangenaam kennis te maken! Tot schrijfs!

 

MM

Link to comment
Share on other sites

Tja .. Feitelijk leid ik programmas die tot doel hebben kwaliteit te verbeteren in processen, samenwerking, gedrag, organisatie en leiderschap dat soort zaken. Dus daar waar t in het bedrijf niet gaat zoals gewenst, en er iets omvangrijk moet veranderen, dan kan ik daar wat in betekenen. Eigenlijk gaat dat vooral over mensen en hoe ze samenwerken. Erg leuk.

 

Dit jaar een grote verandering gemanaged: 40m2 van mijn tuin waarin 2 enorme 3m doorsnede bolstruiken stonden heb ik volledig vrij gemaakt van begroeiing. Een derde deel was bedolven onder een 80cm hoge humus en blader heuvel: dat heb ik verdeeld over de hele oppervlakte en een deel is de basis geworden voor mn compostbak. Dat waren 2 weekenden werk en het begin van de moestuin!

 

Ps Belangrijke overwinning: de genoemde humushoop waa een soort zevenblad kolonie. We hebben met 3 personen een dag lang zevenblad wortel systematisch uit alle vierkante cm van de moestuin gepeuterd. Dat was nog wel t vervelendste !! Het is nauwelijks terug gekomen.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Martijn, welkom!!

 

Je grootste tegenstander heb je al overwonnen: heel weinig terugkomst van zevenblad! Vanaf nu wordt het alleen maar leuker

Je baan klinkt bijzonder interessant, komt heel wat bij kijken, denk ik. Des te fijner is het thuiskomen en je even heerlijk ontspannen inspannen in de tuin..... wordt een mens alleen maar gelukkig van

Veel plezier in de tuin en op het forum!

 

Marijke.

Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...