Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Voor wat dient dit?


mieke s

Recommended Posts

Dat zijn zaaibakjes.

daarin kan je je zaden van verschillende soorten opkweken tot kleine plantjes die je daarna of verplant in een iets groter potje om nog even door te groeien of ze in de tuin planten.

je vult de groene onderbak met zaai grond en plant daar de zaadjes in.

Dan de grond regelmatig bevochtigen ( zelf gebruik ik daar een plantenspuit voor ) en wachten tot de zaadjes gaan ontkiemen en uitgroeien tot een plantje.

de plastic bovenkap zorgt voor wat meer warmte en een constantere temperatuur.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Link to comment
Share on other sites

Leuk!

 

Dat kleine kasje is inderdaad ideaal voor het opkweken van kleine plantjes. Vooral omdat de luchtvochtigheid wat hoger blijft, je hoeft dus minder water te geven. En dat is toch wel makkelijk bij hele kleine plantjes.

 

Dezelfde werking als een koude bak.. Het zal je plantjes beschermen tegen wind en neerslag (en eventueel slakken ofzo), maar in de nacht zal het er alsnog koud zijn. Stel het is overdag 10 graden buiten en je zou hem in de volle zon zetten, dan zou de temperatuur wel flink kunnen oplopen, maar dat koelt helaas wel weer helemaal af zodra de zon weg is. Bij een koude kas gebeurd dat uiteindelijk ook wel, maar toch veel langzamer (is mijn ervaring). Ik gebruik die kleine kasjes zelf vooral om alles vochtiger te houden of om iets meer beschutting te bieden.

 

En zaaien waarin jij fijn vind. In de potjes of de groene bak: probeer uit wat je het fijnst lijkt, je kan het altijd nog een keer opnieuw proberen. Ik vind zelf potjes makkelijker, omdat je een plantje dan niet hoeft 'uit te graven' als hij groot genoeg om ergens in de tuin geplaatst te worden: dan pak je gewoon het potje. Maar daar tegenover staat wel dat je wel flink wat potjes moet vullen met aarde i.p.v. een bak vol gooien.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de zelfde broeikastjes, gewoon in een potje zaaien potjes in dat kastjes zetten.

Kastje kan je overal neer zetten.

Als het buiten lekker is, buiten zetten en als het te koud is om ze buiten te laten staan lekker binnen halen. Je kan ook in het groenebakje zaaien, maar het is handiger om in potjes te zaaien die je hier in zet, de goren bak vul je dan met water

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Dag Mieke.

 

Na de vragen over het kweekkastje ben je gaan zaaien en er komt wat op ook Leuk.

 

Nou, en daar zijn dus zát topic over he ? Al eens een beetje rondgekeken op ons forum ? Er zijn topics : " hoe staat het met je zaailingen ", er zijn topics over "fileren" ( zo heet dat, als je zaailingen zo doorschieten , is niet goed nee ). Daar zijn trouwens heel wat topics over, velen zitten met die vragen.

 

Het forum werkt zo, dat je een vraag stelt aan de hand van je titel van je topic. Een heel andere vraag , kun je stellen in de topics die daar dan over gaan, of als die er echt niet is, kun je een nieuw topic openen.

 

Snuffel eens rond op het forum, er zijn al zoooo veel topics over van alles ! ( er is ook een zoekfunctie )

Link to comment
Share on other sites

ja maar ik heb geen koude bak of serre.Ik heb enkel een moestuinbak en ik denk met die regen buiten dat er niet veel radijzen gaan groeien.

Heb me wel juist zo een plastieke tent om over mijn bak te zetten aangeschaft maar met de wind is dat ook nog geen optie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...