Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aardbei-frambozenplant


Terra nullius

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik kwam op een postorder website een aardbei-frambozenplant 'Asterix' tegen. Link: http://www.baldur-nederland.nl/produkt/Bodendecker_alle/4017/Trends/null/Aardbeien-framboos++Asterix/detail.html

 

Heeft er iemand al van gehoord en/of ervaring mee? Is het een simpele kruising tussen aardbei en framboos? Op de site staat deze plant bij de bodembedekkers. Zou dit echt een bodembedekker zijn zoals de bosaardbei?

Link to comment
Share on other sites

http://www.marktplaats.nl/a/tuin-en-terras/bloemen-en-planten/m786119072-aardbei-aardbeien-aardbeienplanten-planten-moestuin.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

Op mp staat een advertentie met allemaal aarbeienplanten onder andere de frambozenaardbei, de gele aardbei en ananas en nog wat soorten.

ook verkoopt deze andere stekjes van bessen en bramen frambozen. M jonkers heet die gene. Groetjes jessica

Link to comment
Share on other sites

Ja, het is wel lastig met zulke domme naamgevingen, maar wat Terra nullius bedoelt is niet de frambozen-aardbei. Hij bedoelt echt een struik; een framboos, met een aardbeien-uiterlijk. 40cm struikje. Geen aardbei.

 

Ik ken het ding niet. Laag soortje framboos. Misschien een noviteit als kruising en probeersel op de markt gebracht. Ik zou het niet weten: mij onbekend.

Ik zou zeggen: kopen en doe uitgebreid verslag hier of dat wat waard is.

Link to comment
Share on other sites

Ow, zo had ik het niet gelezen.... Ze spreken toch van 'In de zomer compleet bedekt met aromatische aardbeien', moeten ze dan niet frambozen zeggen ? Hoe dan ook weeral een reden om de Latijnse benaming te vermelden, zo weet je tenminste wat het is....

Link to comment
Share on other sites

Dacht dat het een kruising was omwille van de blaadjes op de foto. Die lijken toch meer op die van een framboos of eerder braam dan aardbei. Als het gewoon een aardbei is met een frambozensmaakje is het al wat minder spectaculair.

 

Zou wel zo'n plantje willen om te testen, maar is wel vrij duur geprijsd en wat ik lees over de site in kwestie is niet zo positief.

 

Dankzij de Latijnse naam van powerlite heb ik al wat meer info gevonden. Plant komt dus uit de Rubus familie en is derhalve zeker geen aardbei. Oorspronkelijk uit Japan.

 

Over de smaak: Fruit - raw or cooked. Fairly large and sweet but insipid raw[11, K]. The fruit is said to develop more flavour when it is cooked[183]. Another report says that the fruit is sour, bitter and unpalatable raw[3, 183], though this does not agree with the plants we are growing[K].

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...