Jump to content

Bergbasilicum, hoe overwinter ik die goed? Snoeien? Stekken?


Old Rose
 Share

Recommended Posts

Late reactie, sorry :) Ik heb daar verder geen problemen mee, hij is wel wat steviger maar als hij in de kas staat is het ook al zo anders dan buiten in de tuin. Tenminste, dat merk ik nu. De planten in mijn kas sloegen niet aan en dus heb ik die bossige planten in de moestuin waar we van eten. En dan zijn de blaadjes wel wat stevig ja. Maar ik gooi ze nog steeds over en door gerechten en eet het ook rauw dus, door sla of bij tomaat. Heb er nog geen pesto van gemaakt dit jaar. 

Kom 22 oktober naar de Moestuinforumdag

 

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Mijn planten in de vensterbank doen het erg goed dit jaar, ik heb al 2x pesto kunnen maken, en we eten ook af en toe wat blaadjes in/over andere gerechten. 

 

Dit is een foto van begin maart, ondertussen was alles alweer 2x zo hoog en breed, dus heb ik net een boel geplukt en een potje pesto gemaakt.

IMG_3221.JPG

 

IMG_3392.JPG

  • Like 2

Kom 22 oktober naar de Moestuinforumdag

 

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Dat ziet er lekker groen uit. Top jij de plantjes eigenlijk? Ik heb drie stekjes kunnen overwinteren die zijn eigenlijk net goed aan de groei. Zal ik ze toppen, hoe doe jij dat?

image.jpg

Edited by appelvrouw

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ik zet er geregeld een paar in het water om te wortelen, om te vernieuwen.

We hebben een keer gehad dat ze het de hele winter goed deden, maar in het voorjaar alsnog het loodje legden.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

De blaadjes kunnen iig niet zo dubbelvouwen enz. zoals 'normale' basilicum nog wel eens wil doen waardoor het niet snel droogt. Ja ik gebruik het gewoon als gewone :) Ik heb beide soorten (ik heb ook Genovese staan) gedroogd en daarna wat gemalen en goed geroken en ik ruik weinig tot geen verschil. 

IMG_6672.JPG

Kom 22 oktober naar de Moestuinforumdag

 

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nou spannend dat drogen, maar dat wordt volgend jaar.

Vorig najaar ontving ik per post van Jorieke een aantal stekken van haar bergbasilicum. Ze deden het goed, ik had zelfs een led groeilamp op een kledingrek gemonteerd, tot in de loop van de winter een invasie van witte vlieg mij tot wanhoop dreef. Uiteindelijk kon ik het met gele vangplaatjes min of meer binnen de perken houden. Ze gingen redelijk vroeg in Mei naar buiten en stalen de show op de plantjesruilmarkt.

Zelf hield ik twee grote potten, een voor op het terras bij het tuinhuis, een voor een van mijn dochters wier gezin ook tamelijk dol op pesto is.

Die op mijn terras doorstaat glansrijk een soort wekelijkse plundering vanuit de keuken

 

20220928_140828.jpg

 

Ik pluk de blaadjes van de stelen, laat het topje heel en plaats daarna de stekjes in het water. En ziedaar

 

20220928_154516.jpg

 

de garantie voor volgend jaar.

Ik ga ook proberen of de pot in een lichte ruimte bij ongeveer 7 graden goed blijft.

En de smaak? De lekkerste.

Edited by annaelizabeth
indeling
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...