Jump to content
RobO

Kooktruukjes

Recommended Posts

@mariekeenfrance, dat de bami of nasi een vollere smaak krijgt van een bouillonblokje komt waarschijnlijk door het gistextract (e621) dat in elk bouillonblokje zit. Dit geeft de smaak umami. Gistextract is alleen nogal omstreden. Het zou zorgen voor verslaving (aan eten). Of je dit gelooft moet je natuurlijk zelf even bekijken, maar die volle smaak hoeft dus niet alleen positief te zijn.

 

Ps. Er is veel discussie over of gistextract überhaupt wel ongezond is, zoals over veel e-nummers. Het voedingscentrum zegt bijvoorbeeld dat het niet ongezond is, maar spreekt ook niet altijd de waarheid en is vooral afhankelijk van onderzoeken gefinancierd door het bedrijfsleven ( http://eerlijkoverbuikspieren.nl/voedingscentrum-eerlijk-en-onafhankelijk-of-niet/ ).

Ikzelf eet nog steeds wel gistextract, het zit in bijna alle hartige dingen namelijk, maar als het niet nodig is doe ik het niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach....onze oma's gebruikte al bouillonblokjes. En er zijn zoveel dingen die ongezond zijn, maar ook waar men na jaaaaren weer op terug komt... Ennuh.... ik ben verslaaft aan eten


Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...