Jump to content

Kardemom


aalterse-willy
 Share

Recommended Posts

Ik heb sinds 2012 een kardemomplant in de kas. Dat wil zeggen: zomers in de kas en in de winter in de woonkamer. Heb de plant toevallig vandaag uit de kas naar binnen gehaald. In mijn update van september 2012 staat een foto van het plantje zoals die toen was.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Heb dit jaar een Kardemom bij Intratuin meegenomen, barstte al snel uit de pot, gedeeld, alle stekken zijn al weer groot, groeien als een gek. Ik houd ze wel in de kas, en straks haal ik er in ieder geval 1 naar binnen want als ze in de kas doodgaan heb ik niets meer. Je hoort in het voorjaar of het is gelukt. Als je in de buurt van de Hoeksche Waard woont heb ik een stek voor je.

Link to comment
Share on other sites

Heb dit jaar een Kardemom bij Intratuin meegenomen, barstte al snel uit de pot, gedeeld, alle stekken zijn al weer groot, groeien als een gek. Ik houd ze wel in de kas, en straks haal ik er in ieder geval 1 naar binnen want als ze in de kas doodgaan heb ik niets meer. Je hoort in het voorjaar of het is gelukt. Als je in de buurt van de Hoeksche Waard woont heb ik een stek voor je.

 

 

Even geloerd op Google Maps en zo dicht in de buurt is het toch niet, 157km.

Beetje teveel voor een stekje te komen halen denkt ge niet?

Zou opsturen kunnen lukken, uiteraard op mijn kosten.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
  • 1 year later...
In mijn (gekochte) kardemompeulen zitten weinig en heel kleine zaadjes. Dus ik maal ze met peul en al.

 

Zijn er meer mensen die dat doen?

De smaak van kardemom zou op zich sterk genoeg moeten zijn als je het even laat trekken in je kookvocht. Zelf gooi ik ze Incl peul (meestal 3 peulen) in bv de Jordanese thee of bij de peertjes en laat het dan meekoken. Het geeft een lekkere kardemomsmaak.

Link to comment
Share on other sites

Mijn gekochte peulen gebruik ik óf heel (gekneusd in de vijzel) in de thee of gerechten of de zaadjes (gekneusd in de vijzel) in gerechten waar je geen huls in wilt tegenkomen.

Verder heb ik een potje gemalen Kardemom zodat ik die pitjes niet zelf hoef te vermalen.

 

Jouw methode van alles vermalen heb ik niet eerder gehoord maar als het je bevalt... waarom dan ook niet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...