Jump to content

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Posted

Vandaag wit brood gebakken, een simpel brood maar lekker.

Bloem 500 g

Suiker 1 theelepel

Zout 1 theelepel

Gist 1 x

Water 350 ml

Kneden 5 min (hand of deegmachine)

Rust kamertemp 2 uur

Vorm of bakplaat

Rust kamertemp 1 uur

Oven voorverwarmen 200 graden 30 min bakken

Uit de vorm afkoelen

Snijden eet smakelijk

Hoe bakken jullie brood en weten jullie nog lekkere recepten?

Edited by Guest

op 220 graden en voor verwarmen ook op 220 graden.35 min bakken.

kleine stokbroodjes met olijven en kaas

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Vandaag wit brood gebakken, een simpel brood maar lekker.

Bloem 500 g

Suiker 1 theelepel

Zout 1 theelepel

Water 350 ml

Kneden 5 min (hand of deegmachine)

Rust kamertemp 2 uur

Vorm of bakplaat

Rust kamertemp 1 uur

200 graden 30 min

Uit de vorm afkoelen

Snijden eet smakelijk

Hoe bakken jullie brood en weten jullie nog lekkere recepten?

 

Ik zou de volgende keer gist gebruiken

 

Bruin brood

 

500gr volkorenmeel

6gr droge gist (of 8)

10 gr boter of margarine (of olie)

1eetlepel suiker

2eetlepels zout (of 1)

350ml melk (of water)

1 ei (of geen ei)

 

Je kan met dit recept nogal variëren, het is afhankelijk van je persoonlijke smaak.

  • Author

Oven is natuurlijk voorverwarmd en gist gebruikt, alleen vergeten te schrijven. Staat nu wel in het bericht.

Brood smaakt goed, vandaag bruin brood en krentenbrood bakken.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...