Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Jorg
 Share

Recommended Posts

zuurkool met aardappel-pastinaak puree

 

(dzz:

zwager kwam eten... die had me gesponsord met twee tankjes demiwater om a en b voeding te maken; voor de kool zei hij, om er zuurkool van te maken....)

Link to comment
Share on other sites

Mn eerste zelf gezaaide rucola en oriental spicy mix van dít jaar. Normaal eet ik de eerste rucola al ergens in maart. Op broodje met gebakken J&J eitjes. Natuurlijk ook bieslook en bieslookbloempjes.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

pappadag, dus pappa kookte kipnuggets met wat gemalen kaas en salie, peultjes en wortels, appelmoes 2014, aardappeltjes knof/rozemarijn olie, zelfgemaakte mayo

 

(tsja, die mayo...normaal neem ik een neutrale olie maar die was even op, dus spaanse olijfolie genomen, dat was wel een diep smaakje voor de mayo vond ik, xtra suiker toegevoegd maar de kids "moesten toch wel even wennen"...kids zijn heul lief )

Link to comment
Share on other sites

O mijn maag begint te rammelen bij jouw foto. Pesto ook zelf gemaakt?

Ik eet vanavond weerstandssoep uit het boek Grow your own drugs..met eigen shitakes, uien, knoflook en een enkele gojibes. Zelhemse kippepoot zit er ook in...de laatste..

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Peulen, hoe kan het ook anders! Ik heb nog nooit zoveel peulen gehad als dit jaar!! Verder sla en aardappels uet met eigen eitjes en mayo dressing. Daarbij suddervlees dat de hele dag al staat te pruttelen en iedereen helemaal gek maakt

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Psst RobO, het was enorm lekker

Vandaag chinese tomatensoep met lenteuitjes uet met eigengemaakte meergranen kaas uien broodjes met hymalaya zout..( damn het duurt nog uren voor het avond eten en ik kan niet wachten tot het deeg gerezen is zodat ik kan bakken!)

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

ok, now you've done it, ben gek gemaakt

 

vandaag:

sla, peul, wortel, bloemkool mix, aardappeltje uit de oven, eigen mayo, stukje zalm met alleen P&Z

aardbei, ijs, en vlierbessensiroop

 

(dzz:

we gingen ff wandelen in Beeckesteyn en ook langs de beste vishandel ter wereld, Tel in ijmuiden

kabeljauw, zalm, makreel, rookzalm gescoord, handjes verder netjes op de rug gehouden...jeeezzzz poon, baars, platvis, super allemaal...)

Link to comment
Share on other sites

Oerprei zat nu ook vol mooie lange bloemstengels dus die gegrilld op de rocketstove... met alleen olijfolie/zout/peper... jummie jummie jummie !!

Op een salade van divers snijgroen (rucola, jonge snijbiet, snijkool, Oriental mix, Mosterdblad, Mizuna, etc).

Link to comment
Share on other sites

Hier zijn de tuinbonen met peul, buurvrouw haar dochter was er niet om het recept te vertalen, maar dat bleek helemaal geen probleem, het is eenvoudig bereid, gewoon een basis.

 

tb-00176141435367461.JPG

 

Peulen in stukjes, uiteinden eraf, aanbakken met uien, p & z, sudderen tot ze gaar zijn, wel langer dan een half uur.

Saus: yoghurt met olijfolie en knoflook, peper en zout.

 

Ik heb er zelf een salade bij gemaakt van bonenkruid, paar blaadjes van de tijm, beetje wilde marjolein, kervel en basilicum, rucola en mosterdblad.

Teeltwedstrijd 2022: komkommer!

Link to comment
Share on other sites

Nou het smaakte wel goed, maar om te zeggen een delicatesse, nee dat niet eerlijk gezegd. Eerder heb ik ook wel jongere, kleinere peulen in z'n geheel gegeten, die waren eerder gaar en smaakten zoeter. Dus ik vond deze eigenlijk al te groot. De topjes van de plant vind ik beter smaken. Nog even wachten en dan ga ik de eerste gepelde tuinboontjes eten.

 

Je kunt het altijd een keer zelf proberen, smaken verschillen.

Teeltwedstrijd 2022: komkommer!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...