Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Jorg
 Share

Recommended Posts

Achtertuinsalade met mozarella. Van oud (zelfgebakken)brood ,knoflookbroodjes gemaakt, Dat doe ik zo: olijfolie met peper,zout,verse knoflook,en kruiden:rozemarijn,oregano,tijm, mengen, en dan de broodjes ermee insmeren. Dan gaan ze nog even op de grillplaat.

Eendeborsfilet,en duivenborstjes op de grillplaat.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
Nou het smaakte wel goed, maar om te zeggen een delicatesse, nee dat niet eerlijk gezegd. Eerder heb ik ook wel jongere, kleinere peulen in z'n geheel gegeten, die waren eerder gaar en smaakten zoeter. Dus ik vond deze eigenlijk al te groot. De topjes van de plant vind ik beter smaken. Nog even wachten en dan ga ik de eerste gepelde tuinboontjes eten.

 

Je kunt het altijd een keer zelf proberen, smaken verschillen.

 

Heeft iemand soms een goed recept voor jonge tuinbonen? En wat verstaat men onder "jonge tuinbonen"?

Voor de eerste keer tuinbonen geplant en nu zijn de peultjes zo een drie cm lang.

Ik hoor wel veel zeggen dat tuinbonen zo goed smaken maar is dat ook zo?

Mijn Bazin is een "vieze" zulle.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Link to comment
Share on other sites

Willy, ik kook tuinboontjes in gezouten water even heel kort, 5 min max, en serveer ze met een klontje roomboter. Zo heeft mijn mannetje ze het liefst, net als kapucijners trouwens

 

Verder vanavond roerbak met peulen, prei, bosuien en de laatste geweckte maïs uet, samen met kipfilet en paprika

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Eikenbladsla, wat rucola, twee blaadjes van de rode melde (want het zijn zulke mooie planten, ik vind het gewoon zonde ze op te eten) en wat peipjonge plukjes boomspinazie want daar heb ik er veel te veel van gezaaid. Carpaccio met zalm mee gemaakt. Zeer geslaagd. Die eikenbladsla 'Semailles' komt uit de bio-zadenenvelop en is malser en zachter dan die van - meen ik - De Bolster, die ik ook heb staan.

Link to comment
Share on other sites

Asperges, gespreid geoogst gedurende een ruime week. Ik heb ze steeds in de koelkast bewaard in een natte doek tegen uitdrogen. Heerlijke groente. Het tweede maaltje komt er al weer aan want gisteravond heb ik weer 3 nieuwe scheuten geoogst.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
Heeft iemand soms een goed recept voor jonge tuinbonen? En wat verstaat men onder "jonge tuinbonen"?

Voor de eerste keer tuinbonen geplant en nu zijn de peultjes zo een drie cm lang.

Ik hoor wel veel zeggen dat tuinbonen zo goed smaken maar is dat ook zo?

 

jonge tuinboontjes zijn het lekkerst als de boontjes ongeveer zo groot zijn als een gedroogde bruine boon (ongeveer 1 cm lang)

oogst je ze later dan worden ze bitter van smaak, wij noemde de ze dan paardenbonen

 

kort koken en gebakken spekjes er overheen is denk ik wel het eenvoudigste recept dat hier gewaardeerd werd (eet ze nu zelden meer)

 

wil je het chique doen dan dubbeldoppen

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Gisteren een heerlijke spaghetti met radijs, hazelnoot en mosterdblad, uit het kookgedeelte van 'De Moestuin van Mme Zsazsa'. Met erbij een salade van snijandijvie en paars mosterdblad. Heerlijk! Op deze manier word ik nog saladeverslaafd!

 

Vanmiddag een omelet met mosterdblad, radijsblad en verse kruiden. Ook jum.

 

Houden jullie ook bij hoeveel geld jullie besparen met de groente uit eigen tuin? (ik wel, uit de losse pols:))

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Link to comment
Share on other sites

Summer of the Salad wordt het voor jou Raquette...

Ben wel ooit begonnen met bijhouden maar niet volgehouden. Maar liep lekker snel op, hield dan de supermarktprijzen aan en alleen al aan bieslook en rucola en basilicum leverde het kapitalen op...

Link to comment
Share on other sites

Haha, ja, wie had dat ooit gedacht? Ik niet! (ik lustte nooit sla!:))

 

Mosterdblad is het antwoord.

 

Ik tel trouwens niet elke keer dat ik een klein beetje tijm nodig heb, de prijs voor een heel bakje tijm. Ik gok het maar zo'n beetje. Toch zit ik nu met alleen salade al op zo'n 12-15 euro, voor twee weken. Als daar straks sugar snaps en courgettes etc. bij komen gaat het echt best wel schelen in de huishoudportemonnee!:)

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Link to comment
Share on other sites

Houden jullie ook bij hoeveel geld jullie besparen met de groente uit eigen tuin? (ik wel, uit de losse pols:))[/quote Raquette]

 

Ik probeer het ook bij het te houden, net als jij uit de losse pols Tja, wat reken je voor 8 losse blaadjes rucola op de pizza Ik zit nu ook rond de 12 euro.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...