Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Jorg
 Share

Recommended Posts

Was bedoeld als geniaal gevonden de naam....

Zelf maak ik graag sambal badjak.......vandaar

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Gisteren op het menu: veldvarkensgehaktballetjes, met een veldeendenei daar doorheen. En wat allerlaatste kale uit eigen tuin roergebakken met allerlei ander groetenspul, helaas niet meer uit eigen tuin. Gelukkig staan ze allemaal - wortel, pastinaak, sjalotjes, piepertje - al wel weer in de grond. Kan nu al zo naar ze uitkijken!

wees bevriend met kleine dingen

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Een zelf vers gebakken broodje, met een eitje van eigen kip , en bieslook en peterselie uit de tuin. Daarna een schaaltje kefir uit eigen keukenkast, met zelfgemaakte rozenbotteljam van sept.

Link to comment
Share on other sites

Joehoe, ik kan hier ook eens wat posten!

 

Een oventortilla met broccolispruitjes en -blad, lenteui en daslook uit eigen tuin.

 

Vulling:

Een uitje smoren in een mengsel van water en olie, fijngesneden champignons en een beetje tomaat erbij (die hadden we toevallig nog), en dan de broccoli. Ongeveer 5 minuten meebakken. Dan voorgekookte (of eigengekookte) krieltjes erbij, en de lenteui en daslook rauw.

 

Eimengsel:

Vier eieren mengen met twee theelepels mosterd, 1 kuipje ricotta of andere zachte kaas, een eetlepel citroensap en zout en peper.

 

Vulling in de vorm, eimengsel en parmezaan eroverheen, 25 minuten bakken. Klaar. Superlekker!

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Link to comment
Share on other sites

De eerste keer verse groene asperges uit eigen tuin. Met zout en peper en teentje knoflook gewokt bij frietjes. Smullu!

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Hier de eerste rabarber gegeten! Receptje van internet geplukt van rabarber uit de oven, weer eens iets anders dan rabarbermoes:

http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11425-rabarber-uit-de-oven

 

Niet vies hoor, maar volgende keer gaat er nog een extra eetlepel suiker doorheen. Jezesmegreetje dat was zuur. En volgende keer doe ik ook wat kaneel erdoor, lijkt me lekkerder.

 

De sla in de kas mocht wat uitgedund, dus een paar plantjes (little gem, eikenblad en 4 jaargetijden) tegen mijn principes in met wortel en al uitgetrokken en met hun kont in een plastic zakje met slootwater mee naar huis genomen. Was erg lekker op mijn experimentele boterham met hummus, augurkjes en drupjes zoete chilisaus, en de rest van het bosje slaplantjes staat nog steeds fris in het zakje in de keuken. Dat werkt dus beter dan blaadjes plukken en mee naar huis nemen, want dat verlept binnen no-time.

Link to comment
Share on other sites

Hier ook de eerste rabarber dit jaar: ZOET! Ik heb vorig jaar nieuwe soorten gekocht en dat proef je

 

Verder de laatste pompoensoep met een lekker vv-hamschijfje en pannenkoeken met gerookt vv-spek.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...