Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Jorg
 Share

Recommended Posts

Gekookte bieten, met gestoofd bieten- en spinazieblad met knoflook (udw) en een little gem salade.

 

Geleerd? Bietenblad is eetbaar, maar kunnen als ze groter zijn vrij bitter zijn. Volgende keer weer snijbiet en dan mag het blad naar de kippen of als chop-and-drop.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Oooo arme jij!

Wij hebben vandaag de eerste aardbeien geplukt. K2 (kind 2) heeft de meeste op, de schrokop. Mama 2, papa 2 en K1 een handvol.

Net een paar hongverbena bloemetjes in Mn mond gestopt als vergelding. Vind aardbeien toch lekkerder heb ik besloten.

Link to comment
Share on other sites

7cba2139d024cd53fa9adcbac4378aed.jpg

 

Ik geef toe: niets uit eigen tuin, maar echt...... zooo lekker! Alleen al de geur.... het huis ruikt bedwelmend lekker. Manlief en K1 hebben me geprobeerd te overtuigen de tarte tatin met appel en peer thuis te laten en een pudding mee te nemen op visite vanavond. die ga ik vanavond met mijn vriendinnen lekker opeten!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Hehe eindelijk geen sla meer, is voorlopig allemaal doorgeschoten nu. Welke sla kweken jullie eigenlijk in de zomer? Ik vergeet altijd te zaaien en heb dus vaak alleen sla in het voorjaar en de herfst en een deel winter.

OT: Loop Bebek kerrie uit eigen tuin met paprika`s van vorig jaar meegestoofd.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een mix die ik bijna het hele jaar door zaai. http://www.rareseeds.com/red-wing-lettuce-mix-salad-blend-1-oz/ Om de zoveel weken zaai ik een rijtje, en dan pluk ik bladeren tot de boel een beetje door gaat schieten en dan gaat alles er uit en zijn er andere rijtjes klaar. Maar dan hebben we er al een paar keer van kunnen eten.

 

Wij eten weer hartige taart met peultjes, erwtjes, OK-prei en eendeneieren en salami. Morgen bloemkool met...... speklap!

Link to comment
Share on other sites

Een dikke, vette, zoute loempia. Héérlijk, na al die sla

 

En vanavond aardappel-preisoep met veldvarkenhamlap.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Peultjes en knoflook uit de tuin, verwerkt in een groenteprut met o.a. (van de Jumbo) kastanjechampignons, rode ui, prei en rijst....lekker geroerbakt. Morgen wordt het kropsla....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...