Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Jorg
 Share

Recommended Posts

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Lasagne a la tuin! Heerlijk met selderij, tomaat en heel veel kruiden uit de tuin én... de allereerste salade waarvoor niets is gekocht! Tomaat komkommer salade kruiden, alles was van ons. Rijkdom!

En sneu dat het nu eindelijk eens een x kan, grrrr!

We hebben ook 2 kg bramen geplukt. Tenminste.. dat gok ik. We hebben nu 1009 gram bramen over. Ik gok dat er minstens net zo veel op is gesnoept tijdens het plukken. Goed dagje! Wel nog steeds last van de brandnetels die langs mijn hand hebben geschuurd.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb voor het eerst witte bietjes en ze zijn heerlijk! Had ze voor de salade van vanavond met geitenkaas en zonnebloempitten uit de oven, maar heb de helft nu al op... ooooooo, foei, maar wat zijn ze zoet! Dat wist ik helemaal niet. Die mogen elk jaar terug komen!

Link to comment
Share on other sites

Haha... ja, heerlijk eigen bietjes. Was dit de Verdura misschien?

 

Gisteren eerste bak Salsa uit eigen teelt bij elkaar gesneden met:

Tomaten, ui, knoflook, komkommer, bieslook, pepers, paprikaatje en de eerste Tomatillo oogst.

Link to comment
Share on other sites

2x achter elkaar ge-BBQt met lekker wat Veldvarkenvlees. Dus nu even een paar dagen 'voor straf' geen vlees op het menu ('s avonds dan, tussen de middag eten we wel een broodje ham natuurlijk )

 

We aten gisteren dus een tomatensoepje met een stokbrood van die BBQ's en wat restjes kruidenboter enz.

En vanavond maak ik een paar dipsausjes en daarin dopen we groentesticks (koolrabi, wortel, komkommer). En ik heb een blauwaderkaasje uit de vriezer gehaald om op een broodje te doen

 

Morgen waarschijnlijk weer pasta met tomaatjes en basilicum en kaas! Maar het kan ook zomaar nog wat anders worden.

Link to comment
Share on other sites

Spaghetti met kofte in tomatensaus. Met extra paprika en courgette. Pittig genoeg met 1 theelepeltje eigen gemaakte sambal. Ernaast tzatziki om de hitte wat te blussen

Alleen gehakt, spaghetti en griekse yogurt van de winkel.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Oh dat is zonde Angela.

 

Ik ben me te buiten gegaan aan drie maiskolven. Man, wat zijn ze lekker nu. Wel een beetje verkeerd gepland met zaaien en uitplanten, want ze zijn nu bijna allemaal zo'n beetje plukrijp, dus we eten volgende week heel veel mais.

Link to comment
Share on other sites

Ooo heerlijk mais! Mijn 8 maisplanten zijn nooit hoger geworden dan een halve meter... schiet niet op!

 

De laatste 2 perziken... sjonge jonge, wat zijn die krengen lekker! We hebben er een stuk of 40 gegeten Masallah.

 

a78c3e75ee65d4333cdaba646a93a52f.jpg

Link to comment
Share on other sites

Zo meteen voor het avondeten, een Indiase curry madras (uit de winkel muv de ui die erin zit) en ter afkoeling Turkse cacik erbij, met komkommer, wilde knoflook Incl bloem, pepermunt en dille Incl bloemschermen.

Jumm!

 

7ccefa805042da65c6fd7f04052643d1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Een paprikasoepje, met uit de tuin: vijf kleine puntpaprika's, kleine rode ui, teen knoflook, halve peper, 2 takjes thijm. En uit de voorraad: hand rode linzen, beetje komijn, 0,5L groentenbouillon. Echt zo lekker, ik kan niet wachten op de volgende paprika oogst!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...