Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Jorg
 Share

Recommended Posts

Ja, die salade is lekker, en met veel gestoofde knoflook iets wat ik ook verdraag, ik heb wat moeite met rauwe knoflook. Ook met oudere snijbiet te doen, dan doe ik meestal een extra scheutje olijfolie..ik heb nog hele lekkere uit toscane, geperst waar we bij stonden, helaas bijna op.

 

Turkse aardappelsoep ken ik niet, is die veel anders dan de Vichyssoise? ( aardappel, prei, ui, bouillon, water en creme fraiche, afgemaakt met een snuf nootmuskaat en geserveerd met geknipte bieslook.

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

@appelvrouw

 

Turkse aardappelsoep maak je met blokjes aardappel, runderpoulet, heel fijn gesneden ui. Alles even bakken in een scheutje olie of boter. Dan een flinke lepel tomatenpuree en paprikapoeder erbij. Even meebakken en vervolgens kokend water erop gieten. Vuur laag zetten en ongeveer 20/25 min laten pruttelen. Heel lekker!

 

Het werd overigens courgettesoep. Lekker vol en romig. Bietensalade met gele biet uit de tuin, olijven, feta en zelfgemaakte druivenmelasse met olijfolie en een kneepje citroen. Verder de Left overs van de afgelopen 2 dagen die op moesten. Osso buco van gisteren en de kip van zondag. Was erg lekker.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag weer sla,tomaat erin.

Bieslook veel geknipt voor in de sla,en voor zelfgemaakte bitterballen,waar ik altijd wat door de roux doe.hier kent men geen bitterballen)of kroketten, aangezien ik zaterdag Hollandse mensen op visite krijg. Liggen ze lekker in de vriezer, o wordt ook een kaasplankje.van beiden landen wat.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een grote pan stevige pompoensoep gemaakt van de eerste grote long Island cheese pompoen. Deze had donkere kringen aan de buitenkant en ik denk dat ik hem net op tijd heb geoogst want van binnen was ie nog helemaal goed.

Lekkere dikke soep, lekkerder dan die van de oranje hokkaido laatst. Ik heb er ook boontjes ingedaan en een prei, en chioggiabietjes, en blokjes courgette. En omeletreepjes. En heb nog veel basis pompoensoep in de vriezer. Nu wil ik deze week wel een pompoentaartje maken.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
  • 2 weeks later...

haha klinkt goed! Geeft minder vlekken ook

 

Kruidenpannenkoeken met gesnipperde palmkool en bosui en eigen shii-takes..parmezan erbij helaas niet uit eigen tuin, wel de tomatenpepersaus en de erover gestrooide rucolablaadjes erbij.IMG2017092718511972521506777168.jpg

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Ow, die pannenkoek (zonder de Parmezaan dan) ziet er wel heel smakelijk uit!

 

Ik had in de achtertuin nog een rode kool staan in een grote pot/mand, die echt niet meer groter wilde groeien. Geoogst, en toen had ik een beetje rode kool. niet genoeg voor 2 personen. Dus aan het googlen geslagen en de kool geroerbakt met ui, knoflook, paprika en courgette, peper, zout, paprikapoeder en gember, en op het laatst nog een scheut zelfgemaakte appelmoes erdoor. Gegeten met aardappels en pittige vegan balletjes, en dat was echt lekker! Het lijkt een rare combi, maar het smaakt echt prima en ik ga het zeker nog een keer maken als ik een te kleine of een restje rode kool heb.

 

Tussen de middag broodje hamburger. Ik vreet me echt klem aan de 'snacks' sinds ik vegan eet, want ik ben wel een beetje een junkfoodfan, en nu mag het, want helemaal plantaardig en gezond enzo. Lekker met eigen sla en tomaatjes en uitje, dikke flats Mayolijn en curry erop, en gezonder dan een bruine boterham met kaas. En dan vragen mensen van "Is dat niet moeilijk? Vegan eten? Want je mag bijna niks."

 

Okee, dat was mijn veganpromo voor vandaag, ik shut nu weer up.

Link to comment
Share on other sites

Tuinsoep: Ui, bol knoflook, wortel, bladselder, rozemarijn, tijm, oregano, maggikruid, courgette, paprika, uien, hete peper en veel tomaten. Dus een tomatengroentesoep met alleen de olijfolie, z/p. bouillonblokjes en paprika niet uit eigen tuin. Oja, en het water natuurlijk.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aardappelsalade met een paar eigen aardappeltjes en vooral gekochte piepers, een gekochte ei en paprika, dressing van mayo met mosterd en olie, waterkers, munt, peterselie en gerookte Turkse paprikapoeder. Was erg lekker. Denk ik... het was op voor ik er een hap van heb kunnen nemen

 

7ba168168b025e8e2965a47dd588c3d5.jpg

 

De waterkers groeit overigens ineens als een tierelier! Heel de zomer een groene waas geweest en ineens groeit het uit zijn voegen... lekker hoor!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ziet er lekker uit Mellie! Wilde bijna vragen waar we konden aanschuiven, maar ik lees dat we dan toch te laat waren geweest helaas...

 

Hier zodadelijk spitskool, net als de komende 2 weken trouwens...

Vanmiddag een uit de tuin gehaald en op de weegschaal gelegd, ruim 5 kilo!

(Hoeveel meer weet ik niet, want de weegschaal kan max 5 kg aan)

Oudholland

 

Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?

Link to comment
Share on other sites

Ziet er lekker uit Mellie! Wilde bijna vragen waar we konden aanschuiven, maar ik lees dat we dan toch te laat waren geweest[/size]

 

Weet je wat, als je 12/11 naar de 020 moesdag komt, maak ik hem weer! En eet ik er zelf dan ook van

Link to comment
Share on other sites

IMG000329371508350706.JPG niet de mooiste foto maar ze waren wel heel erg lekker.gevulde courgette met courgette paksoi, snijbiet en wortel uit eigen tuin. Een uitje van Henk meegepakt op de moestuinforum dag. En gehakt uit jorieke haar tuin. Gekruid met garam massala.

 

IMG000269971508350705.JPG

Samen met gevulde paprika. Paprika van Angela ook gekregen op de moestuin forum dag. Verder gevuld met gehakt uit jorieke haar tuin, quinoa , bonen en mais en nog een uitje van Henk

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...