Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Jorg
 Share

Recommended Posts

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

choed, groentensoepje met minofmeer klein bloemkooltje, andijviestampje, vleesje met citroenpeper

 

(dzz: weeuwenteeltje is ontploft vorige week, dus te weinig blad en heul kleine kooltjes, maar wel lekker, size doesn't matter toch?

 

oja, dat soepje hebben we weer eens anders gemaakt:

trek een bouiilon van een schenkel, een ui, een wortel, een steel selder, stukje foeilie, blad laurier, laatste gedroogde soepkruidenmix 2014

vis het meeste eruit en dan de staafmixer erin

anders = snij nog een wortel, bloemkooltje, selder is kleine stukjes brunoise en laat ze kort meetrekken tot half gaar en knapperig

snipper wat look en maak af op smaak)

Link to comment
Share on other sites

Vandaag voor het eerst OOIT uit eigen tuin gegeten, verrukkelijk en zeer gelukkig stemmend .

 

Radijsjes geoogst: de knolletjes in de keukenmachine gegooid, samen met wat zachte geitenkaas, wat Griekse yoghurt, bieslook uit eigen tuin, zout, paprikapoeder en een voorgekookt bietje. Toastjes gemaakt van dunne plakken met olie besmeerd chiabatta-brood, en met het radijssmeersel erop geserveerd als voorgerecht.

 

Van het radijsloof, rucola en nog wat slablad uit eigen tuin (rauw) een stamppotje gemaakt met aardappel, daarvan kleine hoopjes met salie, tijm en bonenkruid uit eigen tuin in plakjes biologisch spek gewikkeld, 20 minuten in de oven.

 

Echt heerlijk!

Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir

 

Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Een lunchsalade van bindsla met verse kruiden en wat geitenkaas en augurk. Die laatste twee komen natuurlijk niet uit de tuin maar de sla en kruiden wel

"Gardening is a craft, it's learned by doing; if you don't do it, you'll never learn it"

Link to comment
Share on other sites

Patisson soep, exemplaar van vorig seizoen tot nu kunnen bewaren (en volgens mij bleef ie nog best een hele tijd goed) lekker soepje. En daarna gele wortelen met hel groene erwten. Toch vreemd hij enorm veel mooier verse bonen en erwten zijn (zeker als je ze dan ook nog stoomt).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...