Jump to content

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Jorg
 Share

Recommended Posts

kleine aardbeien ook nog?

 

portugese vliesrijst, bladselder met 5 kruidenpoeder in wat rijstolie gebakken en een drupje zoute ketjap, kip met ananas en kerrie gebonden met wat maismeel, komkommer met chili en waterkefir

 

(dzz:

die komkommer in heel dunne plekjes gesneden, beetje zoete chilisaus erop en toen ontbrak er nog wat frissigs....dus een klein slokje waterkefir erover, was lekker)

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Snijsla, radijs, bieslook, lavas, salie, knoflookgroen, en selderij gebruikt.

Heerlijke soep gekookt, gebakken aardappelschijfjes erbij, sla en radijs en een toetje. Dat alles aan de buitentafel genuttigd onder een heerlijk warme avondzon. Goed glas rosé erbij! Genieten meteen grote G.

Link to comment
Share on other sites

Enjoyed hier ook een heerlijke hap in zon: sla, knoflookbloeistengel, kool met currypaste, blokje gehakt

 

(dzz:

de RobO kreeg ineens 1 kg gehakt op zijn aanrecht en had geen zin om ballen te draaien, dus in 1 keer gebakken in een plak van 5 cm en daarna in balgrote blokken gesneden en in de koelkast/vriezer...lekker efficiënt )

Link to comment
Share on other sites

Waar halen jullie dat heerlijke warme avondzonnetje vandaan? Hier is het maar nat en koud.

 

Dikke schep van de Knoflook/peterseliepasta door de tomatensaus van de spaghetti. En natuurlijk bieslook erover.

Link to comment
Share on other sites

Ja, superlekker... Omdat die knoflook ook al een wat notiger? aroma had heeft het een hele lekkere smaak. Denk dat als ik het met de andere knoflook maak dat ik dan een andere smaak zal krijgen.

 

Vandaag koud, dus tijd voor soepje. Zakje Turkse Kippesoep met eigen: oerprei, knoflook, bieslook, ui, knoflook/peterseliepasta, peperolie

én taugé, koriander, tomaat, fishsauce en limoen.

Jammie, kreeg ik het wel weer warm van.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

NZ spinazie

(ik zaai en eet al geen 'gewone' spinazie meer sinds ik deze in de tuin heb. Zaait zichzelf uit, altijd spinazie en lekker ook nog, al is het geen echte spinazie en eerlijk gezegd ook niet zó lekker als echte verse spinazie uit eigen tuin)

Teeltwedstrijd 2022: komkommer!

Link to comment
Share on other sites

ja, heerlijk die nz

wij eten nog wel gewone als salade

maar vandaag hebben we knoflooktoppensoep en citroenboontjeshap

 

(dzz:

je plant twee soorten knoflook waarvan er één bloem/bolbilstengels maakt

die knip je af om grotere bollen te krijgen en vergeet ze in een vaasje water totdat je ze weer ziet en er iets mee wil maken

je fruit een uitje in wat olie, en snippert er wat wortel en selder bij

je vult aan met water tot je het genoeg vindt

je doet er wat gedroogde porcini en de knoftoppen in

en een oostenrijks bouiilonblokje golden augen

en wat soepkruidenmix bij en je maakt af op smaak

 

zegt echtgenote, twee keer...

 

(is eigenlijk te weinig vlgns de Libelle, mannen moeten minimaal 6 keer geprezen worden bij zoiets....

heb trouwens van de week het omgekeerde geprobeerd: echtgenote had heerlijk gekookt...bij vrouwen is 3 keer prijzen genoeg, anders geloven ze je niet meer... )

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...