Jump to content

Groene tomaten = onrijpe tomaten


kustlijn
 Share

Recommended Posts

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Boah...onder andere groene tomaten Chutney`s, en gebakken groene tomaten.

Deze heb ik allen door mijn handen laten gaan.

 

Nu we waarschijnlijk aan het eind van de zomer toch een flinke hoeveelheid groene tomaten zullen hebben.

En ook omdat we een aantal groene gebarsten tomaten grotendeels toch willen verwerken ging ik er weer naar op zoek.

Ik vond deze vanavond, met een uitleg over onrijpe tomaten.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sind grüne Tomaten giftig?

 

Unreife Tomaten enthalten das Glykoalkaloid Solanin (manchmal auch als Tomatin bezeichnet), das ab einer Dosis von 25 mg für den Menschen toxisch und ab 400 mg tödlich ist.

 

Werden grüne Tomaten zu Konfitüre verarbeitet, wie das in Südeuropa üblich ist, sinkt der Solaningehalt im Endprodukt um etwa 35%, da die Tomaten durch Zugabe von Zucker sozusagen verdünnt werden. Das Solanin wird durch das Erhitzen allerdings nicht zerstört (so erhalten z.B. auch Kartoffelchips teilweise noch geringe Mengen Solanin!).

 

Lees de rest op:

http://www.kuechengarten.de/Gruene.html

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Link to comment
Share on other sites

Het NL voedingscentrum raadt het niet aan om groene tomaten te eten: http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-veiligheid/schadelijke-stoffen/natuurlijke-gifstoffen/in-planten/aardappelen-en-tomaten.aspx?highlight=tomaten

 

Het gaat natuurlijk bij die recepten om kleine hoeveelheden die je binnenkrijgt maar echt fan ben ik er niet van. Ik gooi de groene tomaten weg als ze niet meer (binnen) verder willen rijpen.

Link to comment
Share on other sites

Wat zonde om ze weg te gooien, die recepten zijn er niet voor niets. Natuurlijk wel met mate eten.

En je kunt altijd proberen ze nog te laten rijpen in een zak met een appel / banaan, zoals in een ander topic geschreven. Niet geschoten is altijd mis en beter dan weggooien

Link to comment
Share on other sites

Het is altijd beter om geen groene tomaten te eten. Deze vruchten komen uit de nachtschade familie, en de onrijpe vruchten van de meeste planten uit deze familie zijn giftig. Deze kunnen zelfs in vrij kleine hoeveelheden darmklachten veroorzaken.

 

Lees ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nachtschadefamilie

Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...