Jump to content

heilig boontje, kardinaalsmuts en half bruin half witte bone


marije124
 Share

Recommended Posts

Kan iemand mij iets vertellen over de volgende oude soorten bonen? Zoals wanneer zaaien en oogsten, moet je ze pellen/doppen en wat voor maaltijden maak je ermee? Zijn ze te bewaren? Ik kreeg ze gisteren aangeboden en heb uiteraard dankbaar geaccepteerd maar google helpt me hierin niet veel verder. Jullie wel? Het gaat om de volgende soorten: Heilig Boontjes, kardinaalsmuts en dan nog half bruin half wit.

Ik heb echt geen idee of je net als bij erwten alleen de boon eet of net als bij sperciebonen zeg maar.

Link to comment
Share on other sites

heilig en halfbruin ken ik, dat zijn stokboontjes die hier gedroogd worden en later geweld en gekookt

zaaien half mei of iets eerder als het warm genoeg is, opkweken langs bamboe oid van 2 meter hoog, plukken als de bonen rijp zijn (geel/bruin), goed drogen en bewaren

koken: 12 uur weken, zachtjes koken tot gaar, na 1,5-2 uur

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...