Jump to content

Weer een nieuw lid


Markie
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Sinds een paar maanden lees ik af en toe mee op dit forum. Voordat ik berichten ga plaatsen, stel ik me even voor via dit berichtje. Mark is mijn naam, ik ben halverwege de 30 en woonachtig in Noord-Drenthe. Vorig jaar hebben we een huis gekocht met een mooie grote achtertuin. Deze is onderverdeeld in gras, 4 moestuinbakken, een bramen/framboos bak, een kruidentuin, een fruitgaard en een kas. Mijn intentie is om biologisch te telen en geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Op het gebied van de moestuin ben ik onervaren en zal dus veel gaan leren de komende tijd Het zal niet altijd de eerste keer goed gaan verwacht ik, maar dat maakt mij niet zo veel uit. Zolang een gedeelte maar wel goed lukt.

 

IMG443221881428230638.jpg

De 4 moestuin bakken zijn ongeveer 3 bij 1,5 meter. Deze heb ik gisteren ontdaan van oude beplanting en onkruid. Daarna compost erdoor gewerkt en vandaag komt er gedroogde koemest op. Mijn plan is om 1 bak voor aardappels te gebruiken, en om het jaar wisselen zodat ik eens per 4 jaar dezelfde bak gebruik. De andere 3 bakken worden groentes in geplant. Gisteren heb ik allerlei zaden gekocht welke ik komende dagen ga planten.

 

IMG444683241428230500.jpg

De bramen/frambozen bevat veel gras. Er zit een worteldoek onder wat schijnbaar zijn werk niet echt goed doet. Ik zal in deze bak nog behoorlijk aan de slag moeten om onkruid en gras te wieden. In deze bak zitten ook drie rabarberplanten welke momenteel het eerste loof vormen.

 

IMG444595381428230496.jpg

Hetzelfde geldt voor de kruidentuin. Deze is behoorlijk verwaarloosd en zal enige uren vergen om hem weer netjes te krijgen. Er staan onder andere Salie en Rozemarijn in van de vorige bewoner. Schijnbaar overwinteren beiden soorten goed.

 

IMG444444971428230435.jpg

De boomgaard heeft een paar bomen, volgens mij appel en peer. Het zijn deels volwassen bomen van tientallen jaren oud, maar ook jonge bomen. Ik denk dat de productie van deze bomen tegen gaat vallen omdat om deze boogaard heen, erg grote andere bomen staan welke het meeste zonlicht weg zullen halen.

 

2015-Kas-buiten43111428230306.jpg

2015-Kas-binnen34351428230298.jpg

De kas heeft een mooi formaat en heeft een klinkervloer. Mijn plan voor de kas is om er een paar losse bakken in te zetten voor tomaten en komkommer. Uiteraard gebruik ik de kas ook om tedere groentes op te kweken alvorens ze naar buiten kunnen.

 

2015-Kippenren92611428230303.jpg

We hebben ook vijf kippen sinds vorig jaar. Deze komen van de kinderboerderij hier in de buurt. De rassen: een Wyandotte, een Araucana (bij deze twijfel ik of het geen ander ras is), twee Australorps en een Antwerpse Baardkriel. Leuke kleine kippen voor de lol, we hebben bewust geen haan erbij gedaan voor het geluid. Tot nu toe leggen ze met z'n vijven tussen de 2 en 4 eieren per dag. Ik stimuleer ze door 14uur licht in het kippenhok te geven zodat ze door hebben gelegd deze winter.

 

We zijn erg blij met onze tuin en hopen, mede dankzij hulp van dit forum, een paar lekkere groentes en aardappelen te kunnen oogsten dit jaar. Als jullie tips of advies hebben, dan heel graag natuurlijk.

 

Als jullie het leuke vinden zal ik dit draadje af en toe voorzien van nieuwe foto's.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...