Jump to content
Sign in to follow this  
Raquette

Vraag over de peche de vigne van Jet:)

Recommended Posts

Ik had al zitten denken om ze te bewaren voor de MTFD maar zou niet weten hoe.

Heb van de week ook al pruimentaart gemaakt kan natuurlijk ook met perzik maar kan niet aan de gang blijven.

Breng wel kant en klaar produkt mee naar de MTFD denk ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Invriezen, in stukjes of pulp en blancheren is niet nodig, kan altijd. Dan kun je ze later nog gebruiken voor saus, voor bij maaltijd, voor compote of jam...wat je maar wilt. (Ikzelf meng graag meerdere soorten frui, soms ook kruiden of bloembladen of noten tot aparte jamcombinaties. Perzik combineert met veel smaken en ik denk dat jouw perziken ook een mooie rose tint aan een mengeling geven)

 

Ook een hoeveelheid compote (mengen met (val)-appelstukjes) maken en deel invriezen vind ik nuttig. Als bij-gerechtje bij een maaltijd als gasten komen altijd zeer geslaagd.

 

Ook sap, evt. mengen met ander fruit, lijkt me zeker een optie. Ik vraag me alleen af of het een bittere perzik is, want dan moet je het deel perzik in het sap niet te groot maken.

 

Tot slot: Misschien een 10 a 20 pitten bewaren voor Weknow, zodat hij ook wat boompjes kan opkweken. Laat ze dan niet uitdrogen (vochtig stukje keukenrol erbij) dan kiemen ze veel beter. Verzendkosten zal ik je vergoeden.


In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik wil ook wel een poging wagen Angela met pitten van deze gulle perzik. Als je wat pitjes wilt opsturen? Graag!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok als jullie dan beide even pb doen met adres enz?

 

Ik ben net bezig geweest met perzik mango jam volgens wecken online

met als gevolg 3 potten mierzoete jam die wel lekker is maar echt te zoet!

Ik wou ook nog perzikken inmaken maar is er niet van gekomen kijken morgen wel weer.

Maar nog perzikken genoeg.

 

Ciska jij hebt toch ook ooit pitten gekregen om te zaaien was dat nog gelukt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag de eerste Peche de vigne gegeten nog iets te vroeg maar al wel lekker.

Ik heb me voorgenomen ze eerder te plukken dit jaar.

De perziken zijn trouwens ook groter dan vorig jaar en er hangen er redelijk wat in, al hangen ze wel een beetje hoog.

 

Eind van volgende week krijg ik visite wou ze eigenlijk laten proeven....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh die ziet er heerlijk uit. Ik heb welgeteld dit jaar 1 perzik die ook niet wil groeien. Volgend jaar weer. Dochterlief heeft er weer 60 in de andere eigen zaailing. Zeg Yuras, er komt een voedselbos hier in het dorp, heb jij nog wat  boompjes te vergeven?


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, appelvrouw said:

heb jij nog wat  boompjes te vergeven?

😃 paar honderd is ok?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

vraagje: heeft iemand voor mij wat pitten om op te kweken?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je naar de volgende MTFD komt RobO heb ik eventueel nog wel een zaailing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@RobO PB beantwoord 😀

Die PdV van mij heeft grote kans op door andere perzik of nectarine bestoven zijn, dus welke nakomelingen krijgen wij is echt onbekend.

Die van Angela staat min of meer apart, zo dan is bijna zeker ¨kinderen¨ zijn ook PdV.

Maar toch, heel leuke project het kan worden...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, Jorike, het is erg laat voor de Peche de vigne. Mogelijk, heb je bloedperziken van Aalterse-Willy, waarschijnlijk, Sanguine de Savoii, die rijp zijn medio september....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na wat schudden kwam de enige vrucht uit de boom vallen van de week. Maar echt goed rijp was hij nog niet. Helaas wel wat aangevreten bij het steeltje, en dus begon hij al wat te rotten. Ik heb hem dus open gesneden voor een foto, en er daarna met een beetje suiker een prakje van gekookt voor in de yoghurt de volgende dag. 

 

IMG_2108.JPG

 

IMG_2106.JPG

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...