Jump to content
paddestoelengek

Wie kweekt er welke paddestoelen

Recommended Posts

Ik kweek een aantal soorten paddenstoelen, ik heb altijd wel shiitake, eryngii, nameko en pioppino staan. Voor ander soorten moet je even vragen. Ook heb ik hoop verschillende soorten deuvel/graan broed. lijstje er van staat wel ergens op onze website.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Afgelopen weekend heb ik een paar eikenhouten stammetjes voorzien van deuvels (Shii Take). De stammetjes hadden 2-3 maanden gelegen om volledig tot rust te komen. Gaatjes geboord met 8 mm boortje, maar al snel overgestapt op 8.5 mm ivm iets makkelijker inslaan van de deuvels.

 

2017-02-18%2016.34.39.jpg?dl=1

 

2017-02-18%2016.34.46.jpg?dl=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerste stappen gezet in het zelf kweken van paddenstoelen, grijze oesterzwam op koffiedik en nu shii- take in eiken hout stammen slaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een vraag aan de kenners van paddenstoelen.

Ik beschik over een redelijke hoeveelheid zaagsel en schors van beukenhout.

Kan ik daar iets mee beginnen om paddenstoelen te kweken en zo ja hoe ga ik tewerk?

Sorry maar ik kan de zoekfunctie niet optimaal gebruiken omdat ik er hoofdpijn van krijg.

Ik sla op de duur alles door mekaar.


Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Graan doe ik tegenwoordig enkel pasteuriseren dus tot 72 graden voor een half uur.

 

Stan,

 

Moet pasteuriseren ook onder druk gebeuren? Ik zie dat steeds op youtube filmpjes waar ze snelkookpotten met drukmeters gebruiken.

 

Of kan ik ook een 'ouderwetse' weckketel gebruiken en die rond de 72° een half uur laten staan?

 

Thnx!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pasteuriseren is een temperatuur behandeling. Met druk heeft dat weinig te maken. Het gaat erom dat het materiaal steriel gemaakt wordt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Met druk heeft dat weinig te maken.

Druk heeft er wel degelijk mee te maken.

Bij hogedrukpasteurisatie kun je de temperatuur lager houden dan bij 'gewone' pasteurisatie.

Dat kan in bepaalde gevallen een voordeel zijn, bijvoorbeeld een beter behoud van voedingswaarde.

 

Ik weet niet waar jij precies kijkt jop (altijd handig om even een link te geven), maar wat ik er van lees, hoeft het niet onder hoge druk.

(Maar ik ben natuurlijk geen Stan).


"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt".

 

Huub Buijssen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...