Jump to content

Mineerders


 Share

Recommended Posts

Hallo,

Ik ben al de hele dag aan het zoeken maar vind geen echte oplossing tegen mineerders in o.a. mijn snijbiet en mijn eeuwig moes.

Niets doen is geen optie want ik hoop het toch ooit te eten maar spuiten met een niet-biologisch middel ook niet om dezelfde reden.

Aangetast blad weghalen...........ook dan kan ik het niet eten dus.................is er iets wat ik nog kan doen zodat ik toch snijbiet en eeuwig moes kan eten?

Ik word hier een soort van wanhopig van eigenlijk.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Aha de mineervlieg. Nogmaals, de blaadjes die teveel zijn aangetast weghalen. Bij foto 3, zou ik het onderste blad weghalen, het andere blad gewoon laten zitten en pas weghalen als dat teveel wordt aangetast. Als je al het aangetaste blad zou weghalen dan heeft het plantje geen blad meer over om te kunnen groeien. Foto 2: blad gewoon laten zitten en pas weghalen als ook dat teveel is aangetast. Valt allemaal reuze mee hoor als ik het zo bekijk. De plantjes zijn nog klein, daar groeit ie wel overheen. Niks om je zorgen over te maken, heb ik ook van tijd tot tijd. En blaadjes die er uit zien zoals op foto 1 eet ik gewoon mee

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hoi,

Ik heb hier helaas ook last van en bij mij is het in een aantal weken alleen maar erger geworden. Mijn sla is helaas niet meer te eten. Heb er ook nog steeds geen oplossingen voor gevonden. Succes, hoop dat je nog bruikbare tips krijgt, heb ik er ook nog iets aan.

Link to comment
Share on other sites

Geen algemene plaag....die vliegjes komen soms (op sommige plekken en in sommige periodes meer) voor en het is ondoenlijk en niet effectief om ze te bestrijden (zonder alle insecten, ook de goede, te doden).

 

Wat je dan kunt doen is risico spreiden. Plant op verschillende plekken uit en ook met wat tussenruimte in de tijd. Sommige planten kunnen aangetast worden, maar je hebt altijd nog reserve. Meestal is de aantasting mild....soms kun je pech hebben.....door het risico te spreiden hou je altijd nog genoeg over.

 

Edit: Oh ja.....ook hiertegen helpt insectengaas over je gewassen.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...