Jump to content

recept spinazie, raapstelen gezocht


harmony
 Share

Recommended Posts

Risotto, dat maak ik eigenlijk nooit, maar vind het wel erg lekker.

Is jouw recept nog steeds lekker zonder de zwarte olijven, want daar maak ik hier niemand blij mee, behalve mezelf Dan wil ik wel heel graag het receptje!

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Oei, dat lijkt me lekker!

Zag zelf ook nog een lekkere van AH:

met linzen, kipfilet (niet van onze eigen kippen, maar wel biologisch ) en kokosmelk, afmaken met currypasta.

 

Zou je linzen trouwens ook zelf kunnen verbouwen?

Link to comment
Share on other sites

Oei, dat lijkt me lekker!

Zag zelf ook nog een lekkere van AH:

met linzen, kipfilet (niet van onze eigen kippen, maar wel biologisch ) en kokosmelk, afmaken met currypasta.

 

Zou je linzen trouwens ook zelf kunnen verbouwen?

 

Ik ga een paar rode linzen zaaien... voor de probeer.... geen idee hoe het uitpakt, wil gewoon kijken hoe en of het groeit, en wat de eventuele opbrengst is.

Link to comment
Share on other sites

En nog iemand een goed raapstelen recept??? De stampot komt nu ook wel mn neus uit en tevens ook de aardappe salade die ik ermee maak, maar heb nog heeeeel veel raapstelen te gaan.

 

Spinazie eet ik veel met pasta of in de lasagne. Jum, jum. Als je wilt kan ik je daar wel wat recepten van geven??

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel Rick! Ik ben al jaren lid van Smulweb, maar doe er niets meer mee. Er staan zo veel recepten op dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het leukste vind ik om recepten te krijgen van anderen, die het recept ook al zelf hebben uitgeprobeerd

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image
Ben wel benieuwd hoe jij spinazie met pasta maakt.

Ik wok hem met spekjes, knoflook en pijnboompitjes.[/quote

 

Wann ik kook, doe ik alles op gevoel. Ik meet nooit wat af en gok altijd maar wat. Dus precieze afmetingen ecetera kan ik je niet geven, maar globaal gezien maak ik zo pasta met spinazie:

 

Je hebt uiteraard pasta en spinazie nodig, maar wat olijven en tomaten (1 grote tomaat p.p reken ik altijd) en champions. (een half bakje gebruik ik wann ik voor 2 personen kook)

 

Je kookt de pasta

Eerst bak je de champions op en wann die een mooi kleurtje krijgen, gooi ik de spinazie en de tomaat erin. De tomaat eerst in partjes snijden en daarna in de pan. Ik kruid de boel dan met knoflook (1 teentje p.p), gooi er wat (verse) bacilicum en organo in, wat peper en de finshing touch is dat je wat zout erin goed EN suiker. Je moet er net zoveel suiker erin doen als zout. (Dit heb ik op de Godfather gezien en toen iemand mij dit recept liet eten was ik gelijk verkocht!) Dan laat je alles zoon 5/10 min sudderen. Zo kunnen de smaken er goed intrekken. Daarna is je pasta vast ook wel klaar. Dan gooi je nog even de olijven bij je pastasaus en klaar is kees. Zelf gooi ik altijd de pasta en de pastasaus door elkaar, maar dat moet je natuurlijk zelf weten!

Link to comment
Share on other sites

Goedenavond,

 

Kijk eens op http://www.raapstelen.nl" onclick="window.open(this.href);return false; voor vele verrassende recepten. Als salade, soep, vele versies van stamppotten, maar ook in sandwich verwerkt etc.

Het aanraden en uitproberen waard !

 

NB. Ik kwam pas in de Libelle nog een hartige cake met raapstelen tegen - hoe bedoel je verrassend !

 

Met vriendelijke groe(n)ten,

 

Louis Kester

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vanavond spinazie gemaakt als volgt:

 

Doe een klont boter in de wok en roerbak de spinazie snel tot hij slinkt.

Doe hem in een vergiet en laat hem goed uitlekken

Dan in een ingevette ovenschaal doen.

Kruiden met zout, peper en verse nootmuskaat.

Dan een scheut kookroom erover gieten en in twee kuiltjes een ei breken.

Parmezaanse kaas erover schaven en een kwartiertje in de oven op 200 graden.

 

Heeeeeerlijk!! ik heb er nieuwe aardappeltjes bij gegeten en vers gebakken schol.

Succes gaat van mislukking naar mislukking, zonder verlies van enthousiasme

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...