Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Bramen, bramen en nog eens bramen...


Roelie

Recommended Posts

Zie hier ons Braamstruiksebinnenpad.

Bramensap, bramensiroop, bramenjam, bramenwijn, bramenbrandewijn, bramentaart, bramengelei, bramen uit het vuistje, Je zou er een braam van worden...

Wie heeft nog meer ideeën?

 

DSCF975538501437988085.JPG

Link to comment
Share on other sites

Niet aan gedacht, maar is een optie uiteraard.

Bordje aan de weg, gratis bramen plukken kan ook nog.

 

Wat echt leuk is, ik vond tussen al het gebraam een peterseliebraam, geen idee waar die nou opeens vandaan komt, maar goed, weest welkom..

Link to comment
Share on other sites

Sap, eventueel zonder pitjes door het eerst te zeven, inkoken tot het dik begint te worden of doe de snelle manier en voeg er wat gelei suiker aan toe en kook het even na. Neem bakpapier en giet hier de dikke sap op. Hou de plaat schuin om het sap te laten uitlopen tot een plak van gelijke dikte van hooguit 2 mm (niet uitsmeren) Een uur of 5 in de oven op 50 graden om het te laten drogen. Als je een voedseldroger heb gaat het nog beter. De fruitleer is klaar als je wanneer je erop drukt en geen vingerafdruk op achter blijft en niet plakt. Met poedersuiker bestrooien, de randen los steken en dan kan je hem lostrekken en oprollen. De stevigheid is dan als zachte wijngums. Langer drogen maakt het natuurlijk stevige. Dat is net wat je lekker vind.

Groetjes,

Bram

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...