Roelie Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Zie hier ons Braamstruiksebinnenpad.Bramensap, bramensiroop, bramenjam, bramenwijn, bramenbrandewijn, bramentaart, bramengelei, bramen uit het vuistje, Je zou er een braam van worden... Wie heeft nog meer ideeën? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weknow Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Groothandel? Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelie Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 Niet aan gedacht, maar is een optie uiteraard.Bordje aan de weg, gratis bramen plukken kan ook nog. Wat echt leuk is, ik vond tussen al het gebraam een peterseliebraam, geen idee waar die nou opeens vandaan komt, maar goed, weest welkom.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Het lijkt wel een foto van onze rij met bramen. Het is erg veel dit jaar Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bit Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 sja...... en héél veel wespen ook. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Oeh... goeie waarschuwing Bit... Zal mn mega struik binnenkort proberen te omhullen met insectengaas gezien het wespennest (in mn hok) er vlak naast zit. En Roelie: Bramen/Habanero (of andere hete peper) Hot Sauce!! Erg lekker!! Recept op deze pagina:wat-heb-je-net-in-gemaakt-uit-eigen-tuin-t2088-1030.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AshaiRey Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Bramen fruitleer... Quote Groetjes,Bram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelie Posted July 27, 2015 Author Share Posted July 27, 2015 Bramenfruitleer ken ik nog niet, wel van meidoorn. Hoe te doen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AshaiRey Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Sap, eventueel zonder pitjes door het eerst te zeven, inkoken tot het dik begint te worden of doe de snelle manier en voeg er wat gelei suiker aan toe en kook het even na. Neem bakpapier en giet hier de dikke sap op. Hou de plaat schuin om het sap te laten uitlopen tot een plak van gelijke dikte van hooguit 2 mm (niet uitsmeren) Een uur of 5 in de oven op 50 graden om het te laten drogen. Als je een voedseldroger heb gaat het nog beter. De fruitleer is klaar als je wanneer je erop drukt en geen vingerafdruk op achter blijft en niet plakt. Met poedersuiker bestrooien, de randen los steken en dan kan je hem lostrekken en oprollen. De stevigheid is dan als zachte wijngums. Langer drogen maakt het natuurlijk stevige. Dat is net wat je lekker vind. Quote Groetjes,Bram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Zie hier: fruit-leer-fruit-leather-snoepgoed-van-fruitpulp-t2167.html? Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.