suus76 Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Mijn lookjes staan in bloei! Heb vandaag al 30 bloemstengels verwijderd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dasouth Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Wat zou ik nu best kunnen zetten op het stukje dat ik oogst? 'k Denk dat het een goede m² is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Daar kan je heel goed sla neerzetten bijvoorbeeld. Of een komkommerplant. Knoflook schijnt het niet zo goed te doen in combinatie met erwten... vraag me af of dat dan ook geld voor boontjes? Anders is het een mooie ruimte voor een aantal struikbonenplantjes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dasouth Posted May 20, 2016 Share Posted May 20, 2016 komkommer heb ik nog wel een plantje of 2 op overschot Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerbiepiep Posted May 21, 2016 Share Posted May 21, 2016 De oogst periode van knoflook geplant eind oktober, is dat junie? Of mogelijk nog later? Ik had gelezen om te wachten tot het loof geheel bruin werd, klopt dit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
henkg Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Weer eentje geoogst voor het loof (de stengel):Helaas veel roest. Ik spuit met wat baking soda, maar of dat helpt? De teentjes beginnen te groeien, ze zijn nog wel vrij smakeloos. De stengel smaakt heerlijk: 2023_teeltlijst (.xlsx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
D_SDennis Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 Hoe erg is de mate van roest op de plant van vorig bericht? Is het erg omdat de plant geoogst is voor het blad en de stengel? Of belemmert de roest ook de vorming van tenen? Bij mij zijn ook de onderste bladeren wat aangetast, maar bovenin niet. En de stengels zijn wel gewoon lekker dik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 22, 2016 Share Posted May 22, 2016 De roest zorgt ervoor dat het groen afsterft en dat belemmert de groei van de bollen.Dus het zorgt ervoor dat je de knoflook eerder moet oogsten en dat de bollen dan waarschijnlijk kleiner zijn als in een jaar zonder roest.Aangetast blad lijkt ook eerder vatbaar voor andere schimmels, bijvoorbeeld ie zwarte (geen idee hoe die heet) en die trekt uiteindelijk ook door naar de bollen waardoor die wegschimmelen in de aarde of later tijdens het drogen of bewaren. Henk...Je zou ook nog kunnen bestuiven met Lavameel...Je zou opgelost/verdund bitterzout kunnen sproeien ter versterking. (elke 2 weken)Je zou Wei kunnen sproeien... dat zou ook schimmelontmoedigend moeten werken. (ff kaasje maken en dan heb je gelijk genoeg wei over, kan je ook invriezen tot je het nodig hebt) Beetje afwisselen en hopen dat het ontwikkeling van de roest afremt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 hier gaan de knofloken ook aan de bloei, verder zien ze er prima uit, vooral de olifantenkanjers van Jet bloei verwijderen maar? en die van de olifanten ook? of laten gaan en later weer planten? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anneliesdj Posted May 23, 2016 Share Posted May 23, 2016 Is het nu te laat om nog knoflook te planten of kan ik dat dan volgend jaar oogsten? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartinH Posted May 23, 2016 Author Share Posted May 23, 2016 Dat lijkt me nu wel te laat. Je kunt beter wachten tot oktober/november en ze dan poten. Het is oktober voor dat je het weet mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
wijo Posted May 25, 2016 Share Posted May 25, 2016 Niet geschoten is altijd mis. Ik heb vorig jaar ook in het voorjaar gepoot, zal begin mei geweest zijn. Ik heb er nog mooie bollen van geoogst. Met vriendelijke groet,Wim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suus76 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Receptje voor de bloemstengels: Trek de bloemstengels uit de plant en was ze. Verwijder het bloemgedeelte en doe de stengels in de keukenmachine ( of hak ze zelf handmatig heel fijn). Voeg olijfolie, en zout toe, en voila, prachtige knoflook-pesto ( maar dan zonder de pijnboompitten) De smaak is geweldig! Ik heb het prutje in ijsklontjesbakjes ( nu bij de action in de aanbieding voor 59 cent per bakje) ingevroren, en toen ze bevroren waren uit de bakjes gehaald en in een diepvries zak. Zo heb ik een pracht voorraad en kan ik zo een blokje bij de pastasaus of in de soep gooien. Laten ontdooien en op een stokbroodje smeren kan ook Link to comment Share on other sites More sharing options...
aseel Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Suus, Thanks voor de culinaire idee. Heb veel olifantenknoflook staan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enjoy! Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 WoW!! Dat wordt genieten. Ik heb stengels genoeg inmiddels Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Oeh... dat zou ik eigenlijk wel jammer vinden van die heerlijke bloemstengels. Insmeren met olijfolie en heel even op de grillplaat (oid) maakt het een delicatesse. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerbiepiep Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Tussen een simpel broodje kaas smaken de stengels fun gesneden ook wel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suus76 Posted May 26, 2016 Share Posted May 26, 2016 Oeh... dat zou ik eigenlijk wel jammer vinden van die heerlijke bloemstengels. Insmeren met olijfolie en heel even op de grillplaat (oid) maakt het een delicatesse. Waarom zonde? Ik had er 400, nu kan ik er langer plezier van hebben! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Om dat ik die stengels verrukkelijk vind en het dus jammer vind om ze fijn te malen. Maar met 400 van die stengels kun je natuurlijk wel alle kanten op, daar kun je niet tegenop eten. Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Verwijder het bloemgedeelteMoet dat? Kun je ze niet 'met huid en haar' opeten? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enjoy! Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 @speets de bloem vd knoflook is wel heel mooi, maar eetbaar? Ik lees mee of iemand daar wat zinnigs over kan zeggen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Ja hartstikke eetbaar... jong als ie nog in de knop zit, maar ook bloeiend over de salade oid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Itoero Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Ik ben enorm blij! Er zit (nog) geen roest op m'n knoflook. Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enjoy! Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Ja hartstikke eetbaar... jong als ie nog in de knop zit, maar ook bloeiend over de salade oid. Ik blij dat ik de knoppen nog niet heb weggegooid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enjoy! Posted May 28, 2016 Share Posted May 28, 2016 Ik ben enorm blij! Er zit (nog) geen roest op m'n knoflook.Hier ook nog niet gelukkig. Vanmiddag ging ik even bij m'n schoonzus haar knoflook kijken, zo'n 300m verderop in de straat, daar is het bar en boos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts