dennislp Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Komatsuna of Mosterspinazie Een snelgroeiende losse bladkool, met een frisse mosterdsmaak en rijk aan calcium. Zaaien in de vollegrond van begin mei tot begin september.Uitdunnen op 25 x10 cm voor het verkrijgen van een forse plant om te roerbakken en op 25 x 5 cm als u de komatsuna in een jong stadium wilt oogsten, voor gebruik in een salade of als spinazie. Is er hier iemand die ervaring heeft met dit plantje?? Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsalino Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Verschoot ik effe, had niet goed gelezen en dacht dat er "Monsterspinazie stond" Kende ik zelfs niet, moet wel lekker zijn peins ik spinazie met een mosterdsmaakje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Lijkt verrekt veel op amsoi... ik snap de naam komatsuma niet.... Groeit goed, zeker ook in de nazomer. Stevig, forser dan andijvie, niet dezelfde kropvorming als andijvie, en sterker van smaak. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmony Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Oh, dat lijkt me lekker, waar heb je dat gekocht? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aislinn Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Mosterdspinazie.... nooit van gehoord, lijkt me heerlijk! Gewoon in tuincentrum gekocht??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted June 1, 2011 Share Posted June 1, 2011 Odin-Receptenboekkomatsuna (informatie) voor 2 personen Ingrediënten: komatsuna Bereidingswijze: Komatsuna heet ook wel mosterdspinazie vanwege de pittige smaak. Ze is familie van de paksoi. De groente komt van oorsprong uit Japan. Hier in Nederland is ze uniek. Komatsuna wordt in de koude kas gekweekt door kwekerij Aurora in Uithuizermeeden. Het is een heerlijke groente rauw als salade of kort gestoofd. Ook kan ze rauw in een stamppot gebruikt worden. Kort gestoofd of roergebakken, heeft ze het karakter van paksoi. U kunt deze groente het beste binnen een paar dagen gebruiken. Bewaar ze in een natte (thee)doek in de koelkast. Ooit een keertje van iemand gekregen die zo'n groente pakket had. Ik vond het wel lekker voor een keertje maar niet voor in grote hoeveelheden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted June 2, 2011 Author Share Posted June 2, 2011 Oh, dat lijkt me lekker, waar heb je dat gekocht?Mosterdspinazie.... nooit van gehoord, lijkt me heerlijk! Gewoon in tuincentrum gekocht??? Heb het nog niet gekocht, twijfel nog Tuincentrum, weet niet of ze het daar hebben... Op internet kom je het tenminste wel in veel webshops tegen. Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Gewoon doen. Makkelijke teelt. Uitermate geschikt om in de bami te verwerken. Moet je wel als laatste ingrediënt toevoegen. Roerbakkend natuurlijk. Krijg je een heel heldere kleur groen in je gerecht... en gezond natuurlijk. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dennislp Posted June 2, 2011 Author Share Posted June 2, 2011 Weet niet zeker of ik nog genoeg ruimte over hou Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted June 3, 2011 Share Posted June 3, 2011 zag t zakje gisteren bij een grote praxis/tuin winkel liggen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted June 3, 2011 Share Posted June 3, 2011 Ik vond het ook wel lijken op Green Boy, en dat heb ik al staan. En Ta..Taaah... het is hetzelfde... al die namen... http://www.kitazawaseed.com/seed_372-159.html Maar dan snap ik weer niet de foto op het zaadzakje... want die foto lijkt weer op een andere bladkool soort... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrouw_hooivork Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Ik heb het ook gezaaid, ik vind het wel leuk om zo iets onbekends uit te proberen! Het komt goed op, in ieder geval.. ben benieuwd hoe het smaakt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.