Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Mosterspinazie


dennislp

Recommended Posts

Komatsuna of Mosterspinazie

Komatsuna.jpg

Een snelgroeiende losse bladkool, met een frisse mosterdsmaak en rijk aan calcium.

 

Zaaien in de vollegrond van begin mei tot begin september.

Uitdunnen op 25 x10 cm voor het verkrijgen van een forse plant om te roerbakken en op 25 x 5 cm als u de komatsuna in een jong stadium wilt oogsten, voor gebruik in een salade of als spinazie.

 

Is er hier iemand die ervaring heeft met dit plantje??

Link to comment
Share on other sites

Odin-Receptenboek

komatsuna (informatie) voor 2 personen

 

Ingrediënten: komatsuna

 

Bereidingswijze: Komatsuna heet ook wel mosterdspinazie vanwege de pittige smaak. Ze is familie van de paksoi. De groente komt van oorsprong uit Japan. Hier in Nederland is ze uniek. Komatsuna wordt in de koude kas gekweekt door kwekerij Aurora in Uithuizermeeden. Het is een heerlijke groente rauw als salade of kort gestoofd. Ook kan ze rauw in een stamppot gebruikt worden. Kort gestoofd of roergebakken, heeft ze het karakter van paksoi. U kunt deze groente het beste binnen een paar dagen gebruiken. Bewaar ze in een natte (thee)doek in de koelkast.

 

 

 

Ooit een keertje van iemand gekregen die zo'n groente pakket had. Ik vond het wel lekker voor een keertje maar niet voor in grote hoeveelheden.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...