Jump to content

Wijzigingen design 27 okt


Jorg
 Share

Recommended Posts

Zoals jullie zien is er vanavond wat gestoeid met de design aspecten van de layout. We hebben het als test even radicaal anders gedaan en de volgende wijzigingen live doorgevoerd:

 

  • Achtergrond met oude afbeelding
  • Groen zoals de kleur van het logo en een iets donkerde groen voor titels
  • Grijze achtergrodn behouden
  • iets donkerder grijze achtergrond voor berichten
  • Balken minder hoog

 

Voor de verdere finetuning van het design (kleuren, formaat blokken, achtergrond, etc) hoor ik graag jullie suggesties.

Link to comment
Share on other sites

 

Gelijk al beter die grijze achtergrond.

Ook de overzichten zijn fijner zonder al dat extra wit.

 

Slablaadjes terug ook fijn, maar daar zie ik nu alleen een heel dun randje van (5 mm) van. Of ik moet heel erg inscrollen met ctrl-scroll met als gevolg dat ik een (voor mij) onleesbaar lettertype overhoudt.

 

Voorheen:

IMG784753931445978807.JPG

 

Wel goed leesbaar maar ook een mooi groen foto randje... Dat lukt me dus nu niet...

 

Hier in het beantwoorden/plaats een reactie gedeelte is het nog wel steeds erg wit in de omgeving waardoor de grijzige letters niet lekker lezen. Een achtergrondkleurtje zou hier ook fijn zijn tzt.

Link to comment
Share on other sites

Klopt, nog wel even goed om toe te lichten: dit is een combinatie van voorstellen. Dat houdt in dat bij een definitieve keuze van elementen ze overal worden doorgevoerd (bijv. de kleur groen wijkt op onderdelen nog af, bijv. buttons en icoontjes).

 

Met betrekking tot de groene slablaadjes zit op het oude forum een andere verschalingsmethode en schaalt het middendeel mee met een vast bepaalt aantal pixels foto. Waar jij nu weinig van de foto ziet, zie ik op mijn 27 inch scherm bijna 16 cm van de foto aan weerszijden... Niet mooi en leidt af. Op een andere laptop met resolutie 1366x768 is het ongeveer een cm, wat weer een stuk netter is. Of de oude verschalingsmode ook mooi is (en kan werken) in het nieuwe forum weet ik niet. Eerst maar eens beslissen of we het element achtergrondfoto definitief maken of dat we terug gaan naar de grijze versie (in combi met het donkere grijs van de posts)

Link to comment
Share on other sites

Ok, bedankt voor de toelichting. En even voor de volledigheid, mijn scherm is zo'n 21 á 22 inch.

 

Met als gevolg... dat ik bij reactie geven de voorgaande berichten (onderaan dus) heel extreem breed van opzet zie. hele lange zinnen, bíjna net zo breed als mn scherm. Leest ook niet persé lekker. Niet bevorderlijk voor snelleesmethodes. Heeft in ieder geval niet míjn voorkeur.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Op de vraag van Jorg om te reageren op het design heb ik de volgende opmerkingen. Ik vind het wel leuk om even over dit onderdeel mee te denken. Het lijkt me overigens geen eenvoud om met zoveel reacties, die niet altijd in dezelfde lijn liggen, aan de slag te gaan. En wel nadat je ongetwijfeld al van alles hebt uit moeten vogelen.

 

Het achtergrondje doet toch best wat. In die zin een positieve verandering. Wil je een iets rustiger achtergrond dan vind ik een verloop in de kleur van licht naar een beetje groen wel mooi. Ik heb het ook in mijn eigen website toegepast. http://www.zolekkergezond.nl Kost weinig kb's en doet heel veel. Een iets rustiger afbeelding kan ook helpen, maar kost ongetwijfeld meer kb's en ook snelheid.

 

Ik durf bijna niet iets nieuws nog toe te voegen. Maar als je toch aan de slag gaat met het logo, zou het iets zijn om ook het logo wat verder te vernieuwen? Misschien slaat mijn opmerking nergens op en heeft dit logo een speciale betekenis. Vergeet het dan maar weer. Het forum heeft een wat modernere 'look' gekregen en eigenlijk zou een modernisering van het logo daar wel bij passen. Het bruine in het logo is een kleur die verder nergens terug komt. Doet zo wat gedateerd aan. Het logo staat er ook erg bescheiden. Mag van mij wel wat meer ruimte krijgen en een iets grotere moderne letter.

 

De blokken zijn wat compacter geworden, dat geeft meer overzicht. Zo te zien zijn de letters een pixel kleiner geworden.

 

De blokken met de avatar en de gegevens passen niet meer helemaal bij de tekstblokken die nu wat compacter zijn geworden. Ik vind de avatarblokken ook wat breed. Ze zijn bij de moestuinblogs nog zoals ze waren denk ik, 200px. Bij de topics is het avatarblok nu 260 px geworden. De avatar staat niet meer gecentreerd. Dat is jammer voor het beeld. Mijn voorkeur blijft toch een mooi compact blokje aan de linkerkant. Zodanig dat ook de foto er mooi in valt en niet zo los bungelt. De gegevens zouden een wat kleinere letter kunnen krijgen om ruimte te winnen. Is maar een idee. Ik weet niet of dat moeilijk te realiseren is en misschien staat dit onderdeel nog op het programma. Ik vond het zoals het was prettiger.

 

De toevoegingen onder de handtekening zouden wat mij betreft een kleinere letter kunnen krijgen dan de rest. Daar wordt het wat onderscheidend van. Ik zie dat de link onder de handtekening nu groen is. Mooi.

 

Tot zover de gedachten die bij mij op komen borrelen, zittend achter het vernieuwde forum.

Ik volg de verdere ontwikkelingen met belangstelling. Veel succes gewenst. We gaan het vast zien.

Edited by Guest

met groene groet,

 

koolrabi

https://zolekkergezond.nl/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...