Jump to content

Het paprika en peper topic 2016


balkontuinder
 Share

Recommended Posts

@pippi ik weet niet of je peper nog bijgetrokken is maar heb wel een tip voor de volgende keer. Met dank aan het chilipeper forum: Bij aankomende vorst alle planten uit de grond trekken, de wortels afbreken, en alle bladeren verwijderen. De kale takken met pepers zet je in een vaas met water als herfstboeket. Rijpen in enkele weken vanzelf af. Kijk maar eens op dat forum. Ziet er nog leuk uit ook.

Link to comment
Share on other sites

Ton, dankjewel voor de tip! Voor de paprika die nog buiten stond is het dit jaar te laat, daar heb ik de laatste paprika's van geoogst, maar ik ga de tip onthouden.

 

De plant die ik had uitgegraven en nu binnen in een pot heb staan doet het inmiddels redelijk goed. De paprika's groeien goed, alleen verkleurt er niks meer, dus ik oogst er nog regelmatig grote groene paprika's van, ook niks mis mee. Best stoer eigenlijk, verse paprika's uit eigen huiskamer in oktober.

 

Maar ik heb nu al zin in volgend jaar. Ik ga die kas helemaal (nou ja niet helemaal ) vol zetten met paprika's.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Hallo allemaal,

Ik zou graag jullie mening willen hebben over deze peper plant. Ik heb namelijk een speciale snoei methode toegepast.

Hoe vinden jullie het resultaat?

IMG2016101510390890191476629455.jpg

IMG2016101510401862351476629471.jpg

 

Groeten,

BlessThePlants

Neem een kijkje op mijn website over planten, samen kunnen we de klimaatsveranderingen stoppen!http://www.BlessThePlants.com

Link to comment
Share on other sites

Geen idee. Welk soort is het? Want daar hangt de natuurlijke groeivorm van af.

Heb hier een plant staan met dezelfde vorm als die van jou en die van mij heeft geen snoeischaar gezien.

 

En welke "speciale snoeimethode" heb je dan toegepast?

Link to comment
Share on other sites

Mijn uitgegraven paprikaplant heeft nu besloten dat hij ook in de huiskamer rode paprika's kan maken. Wat een stoere plant.

 

Had ik al gezegd dat ik volgend jaar alles vol ga zetten met paprika's? Ik heb al een stuk of tien rassen op mijn wensenlijstje staan.

Link to comment
Share on other sites

Ik had 4 soorten paprika in de tuin. Een zwarte soort (niet lekker), een witte soort (werd oranje) en een peperplant (werd een lekkere gele puntpaprika) en een rode puntpaprika.

Paprika's ga ik komend jaar weer planten, maar dan wel lekkere soorten. Hopelijk wel soorten die ook waarmaken wat op het etiket staat. Zwarte paprika's komen er in ieder geval niet meer, die vind ik niet lekker.

 

Pepers ga ik ook proberen, hopelijk heb ik nu daadwerkelijk peperplantjes. Heb nu al zin in het seizoen 2017.

Link to comment
Share on other sites

Hier vanmiddag alle rijpe limónnetjes geplukt. Zitten nu in de droger, voor flakes

 

De KvW had een leuke uitzending over sambal maken, met recepten.

 

(En dat zwarte ding bleek een paprika te zijn )

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Die plant ziet er prima uit. Hoop dat ie de winter doorkomt. Die van mij had vorig jaar ook luis. Maar met spiritus en groene zeep kreeg ik alles prima weg in maart. Toen naar buiten en hij herstelde prima. Ga je zaad oogsten van deze pepers?

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G9287 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Hoi,

 

Volgend jaar zou ik voor het eerst pepers willen planten in mijn tuin. Ik ben gek op tapas en dan vooral die pepertjes gevuld met geitenkaas. Mmm! Nu was mijn vraag aan jullie, welke pepers zijn hiervoor geschikt? Welke soorten raden jullie aan om te gebruiken als tapas? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

 

Groetjes

 

Tess

Link to comment
Share on other sites

Die gevulde rode pepertjes die jij bedoelt zijn waarschijnlijk de Peppadew. Dit is een kleine blokpeper (red Bell peppers). Als vervanging voor de wat slecht verkrijgbare Peppadew zou je Cherry peppers kunnen gebruiken of een ander dikwandig blokpepertje.

http://tomatoaddict.blogspot.nl/2008/03/mysterious-peppadew.html

 

Voor tapas zou je je kunnen richten op dikwandige pepers.

Zoals de Jalapeno (in vele variaties en kleuren te verkrijgen) en de heerlijke Pimiento de Padron.

http://www.seriouseats.com/2015/05/spanish-style-padron-peppers-how-to-cook.html

Link to comment
Share on other sites

Pepers binnen afrijpen. Ik schreef het al: Als de plant luis krijgt gaat ie weg het-paprika-en-peper-topic-2016-t19335-410.html#p327454

Gisteren luizen gezien. Plant direct naar buiten gedaan (heel misschien overleeft hij), en de paar resterende pepertjes geplukt:

2016112107162500273231479709778.jpg

 

Dat binnen afrijpen ging beter dan ik verwachtte.Wel zijn die allerlaatsten beduidend minder heet dan de zon gerijpten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...