Jump to content

Grote plastieken bloempotten gezocht


els
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben op zoek naar eenvoudige goedkope plastieken bloempotten van minimum 40L om er bessenplanten in te zetten. Ik vind niks online en ook niks 2dehands. Zou ik zoiets in tuincentra vinden voor 1 of 2€ het stuk?

Link to comment
Share on other sites

Iemand hier op het moestuinforum gaf mij de tip om hiervoor de wasmanden van bijv. de Action te gebruiken. Die zijn niet zo duur. Je moet er alleen zelf gaten in maken zodat overtollig water weg kan, maar dit gaat heel makkelijk met een stanleymes of een boor.

Bij tuincentra zijn die dingen megaduur vind ik.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Els,

 

Als ik voor die prijs ergens zulke bloempotten kon kopen, kocht ik er meteen een heel aantal.

 

Ik kreeg wel verleden jaar de tip van forumlid Goldfish dat in de tuinbouwstreek rond Gouda, Boskoop. her en der geregeld allerlei gebruikte bloempotten en kuipen e.d. te koop liggen bij kwekers voor heel vriendelijke prijzen. Heb me voorgenomen dat als ik er eens in de buurt kom, ik zeker een ga rondkijken...omdat ik veel bomen e.d. opkweek heb ik altijd grote en diepe potten te kort...je kunt net geluk hebben.

 

Er is ook een speciale marktplaats voor tuinders waar planten en machines en ook allerlei potten (meestal in enorme aantallen) verhandeld worden.

Als je op deze link het zoekwoord "potten" intypt en aanvinkt "gezocht" vind je bijna elke dag wel weer nieuwe advertenties. Er zijn ook enkele handelaren die zich er in specialiseren. Als je daar in de buurt woont of komt kun je allicht eens informeren. De potten kosten meestal "weinig", de eventuele vervoerskosten maken het duur voor enkele 10-tallen of zelfs enkele honderden potten......

http://www.tuinbouwmarktplaats.nl/planten-en-stek/cornus-kousa/?tx_bimarketplace_list%5B%40widget_0%5D%5BcurrentPage%5D=2&cHash=bc4efb918947416c0b157becc5261548

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Tussen Hazerswoude en Boskoop vind je op een industrieterrein een hele grote handelaar in eerste maar vooral tweedehands land-en-tuinbouw materiaal (hij ruimt complete kassen op o.a.). Je verdwaalt compleet tussen de loodsen met wel zo enorm veel spullen dat je het gewoon een keer gezien moet hebben.

 

Zie www.fredstolwijk.nl voor het adres (en een gare website zonder prijzen). Deze tussenhandelaar is natuurlijk niet de allergoedkoopste (bijvoorbeeld de bekende vierkante 11liter -wiet-kweekpot kost rechtstreeks bij een particulier of tuinder ongeveer 20-30ct per stuk, bij Fred 47ct). Maar hij heeft ook de kuipen die jij zoekt van pakweg 40 maar ook 80 liter etc.

 

Bij een kwekerij in Boskoop kon je ruim een jaar geleden zowel 80liter en 90liter "specie"kuipen inclusief drainagegaten kopen voor slechts 1,25eur per stuk. De aanbieder had er honderden staan. Helaas heeft hij niks meer dacht ik en ben ik bovendien de contactgegevens kwijt, anders had ik nog wel even willen bellen voor je.

 

Anders zal je inderdaad moeten wachten of die wasmanden van de Action weer voor 1,99 euro in de aanbieding gaan. Gaten maken is zoals Wino zegt erg simpel.

 

@Els: hoeveel van die kuipen zoek je?

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Ik heb 5 wasmanden gekocht bij den action, en daarna heb ik dan toch nog een hoop bloembakken gekregen van mijn schoonvader!

Die wasmanden zal ik wel nog ergens kunnen gebruiken, misschien als onderzetschotel voor mijn blauwebosbessenplanten, die hebben toch veel water nodig in de zomer.

 

In Nederland kom ik niet, metsbakken heb ik hier ook nog staan, maar die zijn niet per sé goedkoper dan bloempotten. Vorige week heb ik hier in Gent nog zwarte plastieken bloempotten 40L zien staan aan 12€, bij een bloemisterij.

 

bedankt voor de reacties!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...