Jump to content

Filet à la wildzwijn (beleg)


speets
 Share

Recommended Posts

Diervriendelijk beleg is moeilijk aan te komen, dus dan maar zelf maken van Zelhemse veldvarkens.

 

Vorig jaar vond ik dit recept op internet en dat leek me lekker als boterhambeleg. Ik heb het iets veranderd: in elk geval veel meer kruiden erdoor gedaan

 

Varkensfilet à la wild zwijn

 

• 1 kg schouderfilet

• Zout

• ½ fles witte wijn

• 1 eetlepel olie

• tijm

• laurier

• 1 ui

• 2 teentjes knoflook

• 20 gekneusde peperkorrels

• 10 gekneusde jeneverbessen

• flinke theelepel rozemarijn

• zo mogelijk klein takje dennengroen

• 100 g boter of margarine

• 1 lepel spekblokjes

• 50 g bloem

 

Bereiding:

Door middel van marineren en kruiden kunt u varkensfilet zo klaarmaken, dat het als wild gaat smaken. Leg het gezouten vlees 24 uur te marineren in wijn, olie en alle kruiderij (ook het dennentakje!). Droog het vlees af, bestuif het met bloem en braad het snel aan alle kanten bruin in boter en uitgebakken spek. Draai dan het vuur lager en laat het vlees in een uur zachtjes gaar braden, waarbij af en toe een klein beetje marinade wordt toegevoegd.

 

Het resultaat:

 

2015-10-29Filet56751454860121.JPG

2015-10-31Filet98901454860122.JPG

2015-10-31-267041454860123.JPG

2015-11-02124461454860124.JPG

2015-11-02275551454860125.JPG

 

Lekker hoor!

Edited by Guest

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Afgelopen dagen had ik weer nieuw vlees.

Ik heb er deze keer wat minder jeneverbessen door gedaan en hem wat korter gebraden.

't Is even wat werk, maar dan heb je ook voor wéken lekker beleg in de vriezer, van varkens die een prachtig leven gehad hebben

 

Het werd dit:

 

DSCF497192381454860355.JPG

DSCF497275471454860357.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ja, ik heb het helemaal te pakken

over meerdere zakjes te verdelen en in te vriezen
Dit doe ik trouwens andersom: eerst bevriezen en dan vacumeren. Anders plakt de hele boel aan elkaar

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...